Ofis Çekmecenizde Mutlaka Bulunması Gereken Yiyecekler!

Sonbaharın gelmesiyle hastalıklar, soğuk algınlıkları da kapıda bizi bekler. Tüm hastalıklarla karşı bazı önlemler almak ise bizim görevimizdir. Peki sağlığımızı korumak için neler tüketmeliyiz? Özellikle ofiste çalışanlar ne yemeli? İşte cevabı.

12.09.2019-12:17 - (Son Güncelleme: 12.09.2019-12:04)

Çalışma hayatının yorucu şartları kimi zaman bizi sağlıklı beslenmekten ve hareketli bir yaşamdan alıkoyar. Peki bu noktada ne yapmak gerekir? Hangi besinler bizi hastalıklardan korur? Gelin birlikte bakalım.

KURU MEYVELER BULUNDURUN

Çekmecenizde bisküvi, çikolata, cipstense, kuru meyveler (kuru kayısı, kuru incir gibi), kuruyemişler (ceviz, fındık, badem gibi) bulundurun. Bu besinler ara öğünlerde iyi bir tercihtir.

HAYIR DİYEBİLİN

İkramlara hayır demeyi öğrenmelisiniz. Öğle yemeklerinizde daha az yağlı yemekler tercih etmeli, kızartmalardansa ızgara, fırında, haşlama pişirme yöntemleriyle yapılmış yemekleri seçmelisiniz.

BİTKİ ÇAYLARI KOYUN

Sürekli çay, kahve, meşrubat tarzı içecekleri seçmek yerine masanıza bir şişe koyun ve bol su için. Ofiste 8-10 bardak su içebilirsiniz. Siyah çay içmek yerine, yeşil çay veya beyaz çayı seçin. Stresi azaltan papatya, rezene ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği için adaçayı, ıhlamur iyi bir tercih. Tabi bu bitki çayların sallama değil bitkinin orijinal halinden yapılmış olamsı lazım.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal