Obeziteye Karşı Alınacak Önlemler

Çağımızın en önemli hastalıklarından biri de obezitedir. Obezite, birçok hastalığın ortaya çıkmasına ve hatta ölüme sebep olabilir. Diyetisyen Emine Yüzbaşıoğlu, obeziteyle baş edebilmenin yollarını açıkladı.

08.01.2019-12:47 - (Son Güncelleme: 08.01.2019-12:42) Obeziteye Karşı Alınacak Önlemler

Çağımızın en önemli hastalıklarından biri de obezitedir. Obezite, birçok hastalığın ortaya çıkmasına ve hatta ölüme sebep olabilir. Diyetisyen Emine Yüzbaşıoğlu, obeziteyle baş edebilmenin yollarını açıkladı. İşte detaylar...

Vücut kitle indeksinizi hesaplayın ve değerlerinize bakın. Eğer çıkan sonuç 26 ve üzerindeyse obez olarak değerlendiriliyorsunuz. (VKİ değeriniz kilogram olarak ağırlığınızın, metre cinsinden boy uzunluğunun karesine bölünmesiyle (kg/m²) elde edilir.)

Obeziteyle mücadele etmek için öneriler;

- Beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirerek yanlışlarınızı bulup onları değiştirmeye çalışın. Bu değişiklikleri yapabilmek için gerekirse uzman desteği alın.

- Uzmanın önereceği diyete kendinizi hazır hissettiğinizde başlayın.

- Kilolarınızdan kurtulmak için acele etmeyin. Kendinize uzun bir süre verin ve kilo vereceğinize inanın.

- Diyet yaparken çevrenizdekilerin sizi kötü yönde etkilemesine izin vermeyin. Gerekiyorsa diyet yaptığınızı kimseyle paylaşmayın.

- Kilo veremediğiniz zamanlarda diyeti bırakmayı düşünmeyin, aksine bunun çözüm olmayacağını düşünüp sabırlı olmayı deneyin.

- Diyet yaparken fiziksel aktivitenizi de artırmaya çalışın. Fakat ben spor yapamıyorum sadece diyetle de kilo veremem diyerek motivasyonunuzu kötü yönde etkilemeyin.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal