Normalleşme Sürecinde Sağlıklı Beslenmenin Yolları

Coronavirüs süreci sonrası kontrollü sosyal hayat düzeninde alınan kiloları sağlıklı bir şekilde nasıl verileceğine dair aklınızda sorular oluşabilir. Bu sürece uygun olarak sağlıklı beslenme diyeti nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…

10.06.2020-12:48 - (Son Güncelleme: 10.06.2020-12:50) Normalleşme Sürecinde Sağlıklı Beslenmenin Yolları

1 Haziran’da başlayan kontrollü sosyal hayat düzeninin gelmesiyle birlikte evde geçirilen zaman içerisinde alınan kiloları vermek yapılacaklar listesinin başında yer aldı. Bu dönemde vitamin ve mineralli yiyeceklerin tüketilmesine dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Duygu Yıldırım, "Ayrıca kronik hastalıkları bedeninizden uzak tutan sebze ve meyveleri öğünlerinizde mutlaka bulundurun. Protein, çinko, A, C, E vitamin ve mineralleri yönünden zengin yiyecekler tercih edin. Fazla kilo bağışıklığınızı düşürecektir. Bu nedenle öncelikle aldığınız kilolara veda ederek ideal kilonuza ulaşın" dedi.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte bağışıklık sistemine de önem verilmesi gerektiğini belirten Yıldırım, bağışıklık sisteminin sadece besinleri yemekle güçlenmediğini ve bunun düzenli olarak yapıldığında etkisinin olduğunu açıklamalarına ekledi.

ÇİĞ SEBZELERİ TUZLAMAYIN!

Coronavirüs döneminde evde geçirilen sürenin fazla olması ve buna hareketsizliğin eklenmesi kilo artışlarını beraberinde getirdi. Bu süreçte yaşanan stres birçok kişinin yaşam düzenini bozdu. Dolayısıyla bütün bu etkenler sonucunda ödem, bağırsak tembelliği, kabızlık gibi problemler daha sık görülmeye başlandı. Sağlıklı beslenme için bol tahıllı ekmek ve makarna gibi lifli besinlerin tüketilmesi gerektiğini söyleyen Diyetisyen Duygu Yıldırım, “Sebze ve meyve tüketiminizi artırmalısınız, yeterli gelmediğini düşündüğünüzde size uygun probiyotik takviyesi kullanabilirsiniz. Günlük su tüketiminiz kg başına 35 ml olmalıdır. En önemlisi, tuz tüketiminizi sınırlandırmalısınız. Çiğ sebzelerde tuz tercih etmek yerine sumak, nane, kekik gibi diğer baharatlara yer verebilirsiniz" ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal