Nisan Yağmurları Şifa Dağıtıyor Tam Bir Demir Kaynağı!

Nisan ayında yağan yağmurlar demir vitamini içeriyor. Vücuda zindelik, canlılık ve enerji kazandıran yağmurlar, kış boyunca en alt seviyeye inen demir miktarını doğal yollardan normal seviyeye çıkarıyor. İşte yağmurdan kaçmamamız için birkaç sebep...

09.04.2019-09:06 - (Son Güncelleme: 09.04.2019-08:45) Nisan Yağmurları Şifa Dağıtıyor Tam Bir Demir Kaynağı!

Nissan ayında düşen yağmurlar diğer aylarda düşen yağmurlardan biraz farklı. Havanın temiz olduğu ve kirletici unsurların bulunmadığı bölgelerde, nisan yağmurlarının temiz kaplarda toplanarak kullanılması, sağlık açısından son derece faydalı.

YAŞLILAR EL, YÜZ VE SAÇLARINA YAĞMUR SUYU SÜREBİLİR

Nisan yağmurunun altında durulması önerisinde bulunan uzmanlar, yaşlıların el, yüz ve saçlarına yağmur suyu sürülmesinin de son derece yararlı olacağını söylüyorlar. Yağmur öncesinde kanınızdaki demiri ölçtürün, ıslana ıslana dolaştıktan sonra kanınızdaki demiri tekrar ölçtürün. Aradaki farkı net olarak göreceksiniz.
Konya'da nisan yağmurları kaplarda toplanıp hastalara şifa olarak dağıtılıyor, yemeklere katılıyordu. 

SAÇI UZAMAYANLAR BU SUYLA YIKASIN

Nisan yağmurlarının şifalı olduğuna inananlar, yağmur yağarken leğen benzeri geniş ağızlı kapları açık alanlara bırakarak, içine yağmur sularının dolmasını sağlıyor. Bu kaplarda biriken sular, daha sonra bidonlara aktarılarak çeşitli şekillerde kullanılıyor. Saçları uzamayanlar başlarını bu nisan yağmuruyla yıkarken, temiz kaplarda toplanan suları, baharın bolluk ve bereket getirmesi ya da hastalıklardan arınılması düşüncesiyle de içenler oluyor.


 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal