Nijerya'daki Ölümlerin Nedeni Sarı Humma

Nijerya’nın Delta eyaletinde bir haftadır yaşanan ölümlerin nedeni ortaya çıktı. Batı Afrika’da yer alan Nijerya’da, ‘gizemli hastalık’ olarak anılan ölümlerin asıl nedeninin sarı humma olduğu açıklandı.

07.11.2020-10:55 - (Son Güncelleme: 07.11.2020-10:48) Nijerya'daki Ölümlerin Nedeni Sarı Humma

Batı Afrika’da yer alan Nijerya’da, ‘gizemli hastalık’ nedeniyle hayatını kaybedenlerin aslında sarı hummaya yakalandıkları tespit edildi.

18-25 yaşlarında 30 kişinin vefat etmesinin ardından, Delta Eyaleti Sağlık Komiseri Dr. Mordi Ononye, gizemli hastalıktan hayatını kaybedenler ile ilgili araştırmalar yapıldığını duyurdu. Ononye, gerçekleştirilen araştırma sonucu, bu ölümlerin nedeninin sarı humma olduğunu aktardı. Ayrıca başka bir laboratuvarda araştırmaların devam ettiğini belirten Ononye, elde edilen ilk bilgiler doğrultusunda bulguların sarı hummaya işaret ettiğini aktardı. Ancak araştırmaların devam ettiği belirtildi. 

Nijerya’da bir hafta içinde ‘gizemli hastalık’ olarak 30 kişi hayatını kaybetti. Aedes veya Haemagogusineklerden bulaşan sarı hummanın belirtileri arasında ateş, titreme, şiddetli baş ağrısı, sırt ağrısı, genel vücut ağrıları, bulantı, kusma, yorgunluk ve halsizlikbulunmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal