Nezle

En çok görülen kulak burun boğaz hastalığıdır. 200 tane fazla virüsünün neden olduğu bilinmektedir. Soğuk algınlığı olarak da bilinen nezle, daha çok sonbahar ve kış aylarında görülmektedir. Genellikle grip hastalığı ile karıştırılır ancak nezle gribe göre daha hafif bir hastalıktır. İşte haberin detayları...

20.08.2020-17:42 - (Son Güncelleme: 20.08.2020-17:40) Nezle

Soğuk algınlığı olarak bilinen nezle, her yaş grubunda gözükme imkânına sahiptir. Nezle yalnızca mevsimsel olarak kişilerle farklılık gösterebilir.

SOĞUK ALGINLIĞI (NEZLE) NASIL BULAŞIR?

Genellikle hapşırma yolu ile damlacıklar sayesinde etrafı bulaşan nezle aynı zamanda, el yıkama yetersizliği, hijyen yetersizliği yüzünden yahut hasta bir insana dokunmak gibi temizlik sorunları ile de bulaşabilmektedir. Soğuk algınlığı geçiren insanlarla yakın temas etme insanlar ile hastalık geçirdikleri sırada aynı havayı soluma, yetersiz uyku ve sürekli olarak ağrı hissetme, kalabalık ve havalanma yetersizliği yaşayan yerlerde bulunma, sigara, puro gibi nikotin içeren tütünsel ürünler kullanma soğuk algınlığının basit başlıca bulaşma nedenleri arasındadır.

SOĞUK ALGINLIĞI (NEZLE) BELİRTİLERİ NELERDİR?

En belirgin belirtisi burun akıntısı ve burunda tıkanıklıktır. Aynı zamanda soğuk algınlığı hastalığı geçiren kimselerde yüksek ateş görülmektedir. Kulaklarda dolgunluk yeteri kadar işi tamamen yeteri kadar duyamama sorunları gözlerde sulanma ve yanma hissi yeteri kadar görememe sorunu, hapşırma, öksürme, boğazda sürekli kaşıntı hissi, soğuk algınlığının belirtileri arasındadır. Boğazda artan tıkanıklık burun akıntısı ve boğazda yanma halsizlik yorgunluk ve istikrarlı baş ağrıları bu biletler listesi arasında yer alan maddelerdendir.

SOĞUK ALGINLIĞI (NEZLE) TANISI NASIL KONULUR?

Soğuk algınlığı tanısı uzman hekimler tarafından muayene ile konulur. Herhangi bir test yapmaya gerek duymadan konulabilmesi özelliğine sahiptir.

SOĞUK ALGINLIĞI (NEZLE) TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Kişiden kişiye değişkenlik gösteren hastalıklar arasında yer aldığı için kişinin gösterdiği semptomlara göre uygulamalar yapılır yani temel itibarı ile özel bir tedavisi yoktur. İleri düzeyde soğuk algınlığı yaşayan bireylerde doktor tavsiyesi ile antibiyotik kullanımı sağlanabilir. Ancak soğuk algınlığının ileri düzeyde görülmemesi durumunda hekimler çok fazla antibiyotiği tercih etmezler. Hastalık belirtileri 10-15 gün kadar sürmektedir bu yüzden sürekli düzenli olarak ilaç tedavisi isteyen bir hastalıktır. Genel tedavi yöntemleri arasında hastanın burnunu açmak ateşini düşürmek bu yüzden rahatlatıcı kremler kullanmak ve spreyler vermek yer almaktadır. Onun dışında özel boğaz kürleri ile de soğuk algınlığı tedavisinde ilerleme kat edilebilir.

SOĞUK ALGINLIĞI TEDAVİSİNE YARDIMCI DESTEK ÜRÜNLER

Soğuk algınlığı tedavisinde bu hastalığa iyi gelebilecek yardımcı destek ürünler genelde bitkisel ürünler ve bitkisel çaylardır. Özellikle nane limon ve limonlu okullarımız halk arasında da en çok tercih edilen destek yardımcı üründür. Bu tür sıcak içecekler içilerek boğazda yumuşama sağlanması, soğuk algınlığı için önemli bir tedavi yöntemidir. Aynı zamanda sürekli olarak portakal mandalina gibi meyveler tüketilerek C vitamini alınıp tedavi süreci hızlandırıldı bilmektedir. Bunların dışında tarçınlı ballı süt, zencefilli bal, boğaz pastilleri, Ekinezya çayı ve bu kırmızı pul biberli çorbalar soğuk algınlığına iyi gelen ürünler arasındadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal