Neden Kahve Telvesi Yeriz? Kahve Telvesi Yiyen Kişilerde Hangi Vitamin Eksiktir?

Kahve içmek kültürümüzde yer etmiş, sevdiğimiz alışkanlıklarımızdandır. Kahve içtikten sonra telvesini yemekse vitamin eksikliğinin göstergesidir. Peki kahve telvesi yemeyi seven kişilerde hangi vitaminler eksiktir? Gelin birlikte bakalım.

25.09.2019-14:28 - (Son Güncelleme: 25.09.2019-14:17)

Kahve telvesi yemeyi sevmek, bazı insanların çok sevdiği ve vazgeçemediği bir alışkanlıktır. Peki sevilmediği halde  kahve telvesi yeme isteği neden olur? Bu durum buz veya toprak yeme isteğine mi benzer?

KİMLER KAHVE TELVESİ YER?

Kan değerleri düşük olan ve anemi rahatsızlığı bulunanların telve tüketmeye meyilli oldukları kanıtlanmıştır. Uzmanlar kahve telvesi yemek isteyen kişilerde demir eksikliği anemisi bulunabileceğini açıkladı. Bu kişilerin telve yemesi ile beraber hastalığın daha şiddetli olacağı düşünülüyor. Telve yenirse aneminin provoke olabileceğini söylüyorlar.

Uzmanlar bu kişilerin bilhassa et, tavuk, balık, karaciğer, fasulye, baklagil, yumurta, mercimek, badem, kuru erik ve üzüm gibi demir bakımından zengin besinlerin gün içinde yeterli oranda alınması gerektiğini vurguluyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal