Neden Her Gün Bir Avuç Fındık Yemeliyiz? Faydasını Hafife Almayın

Topraklarımızda yetişen en nadide besinlerden olan fındığı ne kadar tüketiyorsunuz? Her gün fındık yemek sağlığa ne gibi yararlar sağlıyor? E vitamini deposu olan fındığı günde ne kadar yemek gerekir? Fındıkla aranızı düzeltecek bazı bilgileri sizinle paylaştık.

20.08.2019-10:21 - (Son Güncelleme: 20.08.2019-10:05) Neden Her Gün Bir Avuç Fındık Yemeliyiz? Faydasını Hafife Almayın

E vitamini açısından oldukça faydalı olan ve birçok vitamini bünyesinde bulunduran fındık, ülkemizde en çok tüketilen kuruyemişlerden. Peki siz fındığı tüketirken nelere dikkat ediyorsunuz? Fındığı tüketmenin faydaları nelerdir gelin birlikte bakalım.

KALP KRİZİ RİSKİNİ AZALTIYOR 

Fındık, damar duvarlarını korur ve böylelikle damar tıkanıklığını engellemektedir. Bu sonuçla birlikte kalp ve damar hastalıklarının yaşanma ihtimalini azaltmaktadır. Bununla beraber kalp krizi yaşanma riskini de azaltmaktadır. 

YAŞLANMAYI YAVAŞLATIYOR

Fındık bununla beraber vücuttaki zararlı hücreleri atıp kalan hücrelerin sağlığını koruyarak yaşlanmayı yavaşlatıyor. Aynı zamanda vücuda giren UVA / UVB gibi zararlı ışınların ortaya çıkarma ihtimali olan deri rahatsızlıklarının riskini düşürür. 

KANSER RİSKİNİ AZALTIYOR 

Fındık, vücuttaki hücrelerin kendini yenilemesine destek olur.  DNA'sı bozulmuş ve tümörlü hücrelerin sayısını da azaltıp kanser riskini ortadan kaldırıyor.

VÜCUTTAKİ YAĞLARIN ATILMASI

Yüksek miktarda doymamış yağa sahip olan çiğ fındık, günde sadece bir avuç tüketildiğinde uzun süre tokluk veriyor. Vücuttaki yağlarının da yakılmasını destekler. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal