Neden Diş İpi Kullanmalıyız?

Birçok insan diş ipi kullanmayı sever ya da merak eder. Ancak herkes diş ipini doğru kullanamaz. Diş ipini seçme ve kullanma konusunda önemli önerileri bu yazıda topladık.Diş ipi tutkunu musunuz?Diş ipinizi seçmenize ve kullanmanıza yardımcı bir rehbere ne dersiniz? İşte tüm merak edilenler haberimizde...

18.04.2018-14:27 - (Son Güncelleme: 18.04.2018-14:11) Neden Diş İpi Kullanmalıyız?

Birçok insan diş ipi kullanmayı sever ya da merak eder. Ancak herkes diş ipini doğru kullanamaz. Diş ipini seçme ve kullanma konusunda önemli önerileri bu yazıda topladık.Diş ipi tutkunu musunuz?Diş ipinizi seçmenize ve kullanmanıza yardımcı bir rehbere ne dersiniz? İşte tüm merak edilenler haberimizde...,

DİŞ İPİNİZİ SEÇİN 

-Diş ipi konusunda birçok seçeneğiniz vardır

-Mumlu, mumsuz veya aromalı çeşitlerden birini seçebilirsiniz.

-Bazı insanlar, içlerine ip yerleştirilmiş plastic çatala benzeyen diş iplerini tercih eder.

-Kendinize en uygun diş ipini bulmanın en iyi yolu, diş hekiminize danışmaktır. Özellikle diş teli kullanıyor veya özel bakım gerektiren köprülere sahipseniz.

DOĞRU DİŞ İPİ KULLANMA TEKNİĞİ

-Yaklaşık 50 cm diş ipi alın ve iki orta parmağınızın etrafına gevşek bir şekilde dolayın (bir parmağınıza diğerinden daha çok diş ipi dolayın). Ortada 5 cm diş ipi bırakın.

-Başparmaklarınız ve işaret parmaklarınızla diş ipini gerin ve dişlerinizin arasında kaydırın. Diş etlerinize çarpmaması için dikkat edin.

-Diş ipini, tüm dişlerinizin etrafında “C” şeklinde kıvırın ve hafifçe aşağı yukarı hareket ettirin, diş eti çizgisi de dahil.

-Dişten dişe geçtikçe parmağınızdan diş ipinin yeni bir bölümünü alın. Tüm dişinize zikzak çizerek uygulayın. Diş hekiminiz size ağzınızın bir haritasını ve nasıl daha ayrıntılı müdahale edebileceğinizi gösterebilir.

-Unutmayın, başta dişlerinizin kanamaya başlaması sık görülen bir olaydır. Birkaç gün diş ipi kullandıktan sonra kanama duracaktır. Eğer devam ederse, diş hekiminize danışın, size diş ipini nasıl kullanmanız gerektiğini daha detaylı bir şekilde gösterecektir.


Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal