Canımız neden devamlı abur cubur yemek istiyor? Neden masadan yeni kalktığımız halde gidip buzdolabından bir şeyler yemek istiyoruz? İşte bilimin verdiği cevp…

İnsanlar yiyecekleri farklı tatlara bağlarlar. Mutlu hissettiğimiz zamanlardaki tatlar, üzgün hissettiğimiz zamanlardaki tatlar gibi. Bundan doalyı stresli veya üzgün hissettiğimiz zaman, mutfaktaki konforu aramaya meyilli olmamamız hiç de sürpriz değil.
Fakat neden biz lahana değil de dondurmaya ulaşmak için çıldırdığımızın cevabını bilim veriyor. Bazı gıdalar, kendimizi yüksek hissetmek ve mutlu hormon serotonini uyarmak için tetikliyor.

İşte bilimin verdiği cevaplar…

Bağımlılık olabilir.

Uykusuzluk daha da ciddi bir rol oynuyor.

Şeker isteği mineral eksikliklerini ve kan şekeri dengesizliklerini gösterebilir.

Cips ya da simit gibi tuzlu gıdalar, sodyum gibi mineral eksikliğiniz olduğu anlamına gelebilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı doğru kaydırın.