Nasıl Kilo Verebilirim

Dengeli ve düzenli beslenme ek olarak da sürekli yapılan egzersizlerle kilo vermeniz oldukça kolaydır.

20.12.2018-07:40 - (Son Güncelleme: 20.12.2018-07:36) Nasıl Kilo Verebilirim

Kilo almanın en büyük nedenlerinden biri öğün atlamaktır. Düzenli bir şekilde yemek yemeyen dengesiz ve zamansız yeme alışkanlıkları olan insanlar kilo almaya daha elverişlidirler. Öncelikle yeme alışkanlıklarını düzene sokmalı daha sonra azimli bir şekilde spor yapmaları gerekmektedir.

Azim ve kararlılık sonucunda koydukları hedefe ulaşmamaları imkansızdır. Öğün atlamamalı özellikle iyi bir kahvaltı ile güne başlanmalıdır, kahvaltı metabolizmayı hızlandırır ve vücudun sağlıklı çalışmasını sağlar.

Olabildiğince su içmeye çalışın su içmek metabolizmanızı çalıştıracak ayrıca size tokluk hissi verecektir. Su içmede zorlananlar için limon veya portakal sıkarak suyla karıştırıp içmeleri su ihtiyaçlarını karşılamak açısından oldukça önemlidir. Su içeriği bakımından kalorisi olmayan bir besindir.

Yemek yemeye salata ile başlarsanız salata size tokluk sağlayacağından kalorisi yüksel olan diğer yemeklerden daha az yersiniz ve dolayısıyla kilo kaybı açısından kara geçersiniz.

Yeşil çay ve sütsüz kremasız şekersiz kahve de metabolizmanıza olumlu yönde etki ederek zayıflamanıza yardımcı olacaktır.

Hedef Koyun

Protein bakımından zengin besinler tüketmeye özen gösterin, ana protein kaynağı yiyecekler; Süt, et, balık ve tavuktur. Yemek sırasında yediklerinizi iyice çiğneyerek öğütün. Şeker kullanımını en aza indirim yapabiliyorsanız tamamen hayatınızdan çıkarın. Doğal yağları kullanmaya özen gösterin. Yemeklerde kızartma yerine fırın veya ızgarayı tercih edin.

Uyku düzeninize özen gösterin. Vitamin almaya çalışın bu konuda uzman birinden yardım almanız daha sağlıklı olacaktır. Zayıflama konusunda kendinize hedef koyun ve belirli aralıklarla periyodlar belirleyerek zayıflama sürecinizi takip edin, bu durum sizi daha bilinçli ve azimli yapacak ve hedefinize daha emin adımlarla yürümenizi sağlayacaktır. Sağlıklı kilo vermek için uzman birinden yardım almayı da atlamamalısınız.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal