Nane Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Nane yağı saç bakımı ve saçların beslenmesinde oldukça önemli etkiye sahip bitkisel doğal bir yağdır. Nane yağı, saç köklerini besleyerek güçlendirir dolayısıyla sağlıklı saçlara kavuşmanız için önemli derecede faydası bulunmaktadır. Nane yağının saça faydaları nelerdir? Nane yağı saça nasıl uygulanır?

05.03.2020-15:57 - (Son Güncelleme: 10.03.2020-14:20) Nane Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Nane yağı, saç telleri ve köklerini güçlendirerek saçınızın daha sağlıklı görünmesi ve canlı olmasına yardımcı olan bitkisel yağlar arasındadır. Nane yağı çok güçlü yağlardan olduğu için tek başına kullanılmaması gerekir. Nane yağını saç derinize tek başına kullanımı saç derinizin tahriş olmasına neden olur. Bu sebeple nane yağını taşıyıcı yağlar ile karıştırıp incelterek kullanılması gerekir. Taşıyıcı yağı hatırlatmak gerekirse badem yağı, zeytinyağı gibi doğal yağlar taşıyıcı yağlar arasındadır.

NANE YAĞININ SAÇA FAYDALARI

Nane yağı, özellikle saç köklerini besler ve güçlendirerek saç derisindeki kan dolaşımını hızlandırır. Diğer bir özelliği ise düzenli olarak kullanıldığında saçlarınızda kepeklenme sorunu varsa bu sorunu en aza indirerek önemli ölçüde azalmasını sağlar. Nane yağının saçlara olan faydaları şu şekildedir;

  • Nane yağı saçlardaki aşırı yağı alır ve saç derisini temizler. Bu sayede saç kökleri rahat nefes alır.
  • Nane yağı saç derisi ve saç köklerini güçlendirir ve kan dolaşımını hızlandırır bu sayede saçların kırılarak dökülmesini önler.
  • Sağlıksız ve kepek sorunu olan saçların onarımını yaparak kepeğe karşı etkili mücadele verir.
  • Kurumuş ve çatlamış saç derisinin onarılmasına yardımcı olur.
  • Saç derisindeki PH değerini dengede tutarak sağlıklı saç görünümleri kazandırır.
  • Nane yağı saç derisindeki kan dolaşımı hızlandırmaya yardımcı olur.
  • Saça güzel kokular verir.
  • Saç derinizi ve saç köklerini ferahlık ve serinlik verir.
  • Saç dökülmeleri ve kırılmalarını engellediği için saçlarınızın daha hızlı bir şekilde uzamasına yardımcı olur.
  • Nane yağı saçlara canlılık, parlaklık ve hacim kazandırarak sağlıklı güzel saçlara kavuşmanıza yardımcı olur.
  • Saç derisindeki fazla yağı alarak saçlardaki kaşıntıyı engeller.

NANE YAĞININ SAÇ İÇİN KULLANIMI

Nane yağını saçlara uygularken yukarıda belirttiğimiz hususları dikkat etmeniz gerekir. Doğal ve bitkisel yağ olan nane yağının tek başına kullanılmaması ve inceltici yağlar ile kullanılması gerekmektedir. Nane yağının faydasını birlikte kullanacağınız inceltici diğer yağlar ile görebilirsiniz. Hazırladığınız karışımı saç ve saç derisine parmak uçları ile 10 – 15 dakika kadar masaj yaparak iyice yedirin daha sonra 30 – 35 dakika kadar bekletin ve her zaman ki kullandığınız şampuanınız ile saçınızı yıkarak temizleyin. Bu karışımı ayda 2 veya 3 kere saçlarınıza uygulayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal