Muzun O Faydasını İlk Defa Duyacaksınız!

Uzmanlar, severek yediğimiz ve içerisinde bol miktarda vitamin bulunan muz hakkında, daha önce kimsenin bilmediği faydalarını anlattı.

03.01.2018-12:00 - (Son Güncelleme: 27.02.2018-10:50) Muzun O Faydasını İlk Defa Duyacaksınız!

Uzmanlar, severek yediğimiz ve içerisinde bol miktarda vitamin bulunan muz hakkında, daha önce kimsenin bilmediği faydalarını anlattı. İşte severek yediğimiz muzun bilinmeyen faydaları...

MUZUN FAYDALARI

Depresyon: Muz, doğal bir aminoasit olan ve vücut tarafından depresyon tedavisinde önemli bir rolü bulunan serotonine dönüştürülen “tryptophan” içerir.

Enerji: Efor gerektiren bir egzrsiz öncesinde 2 adet muz yemek hem kan şekerini dengeler hem de egzersiz sırasında ihtiyaç duyacağınız enerjiyi verir.

Kramplar: Egzersiz sırasında veya geceleri yaşanan kas krampları için muz yiyebilirsiniz.

Şişlik: B6 vitamini bakımından zengin olan muz vücudun aşırı su tutmasını önler, zayıflamaya yardımcı olur, sinir sistemini destekler, ve beyaz kan hücresi üretimini arttırır.

Toksinler: Muz, sindirime yardımcı olan ve vücutta bulunan toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayan “pektin” içerir.

Kabızlık: Besin lifi bakımından zengin olan muz bağırsak hareketi sağlayarak kabızlığın geçmesine yardımcı olur.

Reflü: Mide asidini dengeleyen muz aşırı asit üretimi nedeniyle yaşanan reflü ağrılarına iyi gelir.

Hafıza: Düzenli olarak muz yiyerek hafıza ve konsantrasyon için önemli bir mineral olan potasyumu yeterli miktarda alabilirsiniz.

Kaşıntı: Sinek sokması ya da alerji nedeniyle kaşınan bölgelere muz kabuğunun içini sürebilirsiniz.

Vücut Sıcaklığı: Sıcak günlerde muz yiyerek vücut sıcaklığını düşürebilirsiniz.

Kanserden Korunma: “Internal Journal of Cancer”da yayınlanan bir araştırmaya göre, muz başta olmak üzere antioksidan bakımından zengin meyve ve sebzelerin düzenli olarak tüketilmesi böbrek kanseri azaltıyor. Aynı araştırmada haftada 6-8 adet muz yemenin böbrek kanseri riskini %50’ye kadar azalttığının altı çiziliyor.

Hastalık: Yüksek ateş ve ishal gibi ani kilo kaybına neden olan durumlarda besin değeri bakımından zengin olan muz yemek, ihtiyaç duyulan vitamin ve mineralleri daha kolay almanızı sağlar.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı doğru kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal