Mutluluk Hormonunu Arttırmanın 4 Doğal Yolu!

Serotonin hormonu, mutluluk hormonu olarak tanınır. Vücut tarafından üretilir ve sinir hücrelerinde etkili bir hormondur. İşte mutluluk hormonunu artırmanın doğal yolları…

16.01.2018-17:19 - (Son Güncelleme: 16.01.2018-17:15) Mutluluk Hormonunu Arttırmanın 4 Doğal Yolu!

Serotonin hormonu, mutluluk hormonu olarak tanınır. Vücut tarafından üretilir ve sinir hücrelerinde etkili bir hormondur. Serotonin üretmek için beyin, triptofan denilen bir amino asitten faydalanır. Serotonin hormonu beyinle birlikte, sinir sistemini, mideyi ve bağırsakları direk etkiler.

Serotonin vücumuzda yeterli miktarda olduğunda enerjiniz ve mutluluk düzeyiniz artar. Uykunuz düzene girer, iştahınız dengelenir ve daha zinde hissedersiniz. Düşük serotonin hormonu ise depresif ruh haline, uyku ve yeme bozukluklarına neden olur. Bu kadar önemli bir fonksiyona sahip serotonin hormonunuza iyi bakmak ve onu yükseltmek doğal yollara başvurmak lazım.

İşte mutluluk hormonunu artırmanın doğal yolları…

BESLENMEYE DİKKAT!

Mutluluk hormonu yükseltmek için, serotonin üretiminde kullanılan triptofan içeren besinler yiyebilirsiniz. Triptofan açısından zengin besinler, yumurta, peynir, soya, hindi eti, somon ile muz, kivi, ananas gibi tropikal meyveler ve ceviz, fındık, badem gibi besinlerden faydalanın.

B VİTAMİNİ

Özellikle B6 başta olmak üzere B12 ve B9 vitaminleri serotonin üretimini arttırır. Böylece sinir sisteminiz daha sağlıklı çalışır, depresyon riski azalır ve daha mutlu olmanızı sağlar. B vitaminlerini doğal yollarla almak için beslenmenize özen göstermelisiniz.

EGZERSİZ YAPIN

Sağlık için çok yararlı olan egzersiz, serotonin hormonunun üretiminde de olumlu etkilere sahip. Mutluluk hormonunu yükselten egzersizlerin başında yürüyüş, koşu, bisiklet ve yüzme geliyor.

GÜNEŞE ÇIKIN

Mutluluk hormonunu yükseltmenin en doğal yollarından biri güneşe çıkmaktır. Güneş ışınları D vitamini üretimini arttırır. D vitamini de serotonin hormonunun üretiminde olumlu rol oynayan önemli bir vitamindir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal