Mutlaka Denemeniz Gereken İncir Tatlısı!

Tatlısız yaşayamayanlardan mısınız? Akşamları çayın yanında devamlı tatlı mı arıyorsunuz? Hafif tatlıları tercih ediyorsanız bu tarifimiz tam size göre! Çok eski bir tarif olan incir tatlısını evinizde çok kolayca yapabileceğinizi biliyor musunuz?

Mutlaka Denemeniz Gereken İncir Tatlısı!

Tatlısız yaşayamayanlardan mısınız? Akşamları çayın yanında devamlı tatlı mı arıyorsunuz? Hafif tatlıları tercih ediyorsanız bu tarifimiz tam size göre! Çok eski bir tarif olan incir tatlısını evinizde çok kolayca yapabileceğinizi biliyor musunuz?

İşte en basit ve lezzetli haliyle incir tatlısı tarifi ve püf noktaları…

MALZEMELER

10 adet kuru incir
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı (silme) tarçın
1 çay bardağı toz şeker (çay bardağı ölçüsü: 110 ml.)
1 buçuk çay bardağı su

Islatmak için: 1 su bardağından 2 parmak eksik süt

YAPILIŞI

İncir tatlısı yapımı için ilk önce kuru incirler yıkanıp, derin bir kase içerisine koyulur. Üzerine sıcak süt ilave edilip, bu şekilde 1 saat kadar bekletilir. Daha sonra incirler sütten çıkartılıp, yıkanır. İncirlerin baş kısımları bir mutfak makası veya bıçak yardımı ile kesik atılır. İncirlerin baş kısımları parmak uçları ile içe doğru bastırarak çukur oluşturulur. Küçük bir kap içerisinde iri çekilmiş ceviz içi ile tarçın karıştırılır. Oyulan incirlerin ortasına tarçınlı ceviz içi ilave dilir ve hazırlanan incir dolması tencereye konur.

İncirlerin üzerine 1 çay bardağı toz şeker serpiştirilir ve 1 buçuk çay bardağı su gezdirilir. Tencerenin kapağı kapatılarak, ocağın üzerinde kaynamaya koyulur.

Kaynamaya başlayınca altı kısılır ve kısık ateşte ortalama 20 dakika kadar pişirilir. Hazırlanan incir tatlısı servis tabağına alınır ve soğuması beklenir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR