Mutasyonlu Virüs Endişesi Türkiye'de Artmaya Başladı

Türkiye’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine ve aşı uygulamalarının başlamış olmasına rağmen vaka sayısındaki düşüşün yavaş olması dikkat çekerken, birçok kişi İngiltere’de görülen mutasyon virüsün ülkemizde de etkili olmaya başladığı yönünde endişeye kapıldı.

28.01.2021-09:34 - (Son Güncelleme: 28.01.2021-11:38) Mutasyonlu Virüs Endişesi Türkiye'de Artmaya Başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 vaka sayısında yaşanan düşüşün yavaşladığını belirtirken; 75 yaş üzeri vatandaşların bugünden itibaren aşılanacağını, geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye getirilen 6.5 milyon dozluk aşının da gerekli testler yapıldıktan sonra kullanıma sunulacağını belirtti.

 

VAKA SAYISINDAKİ DÜŞÜŞ YAVAŞLADI

Sağlık Bakanı Koca, yaptığı yazılı açıklamasında, ‘Alınan tedbirlerle vaka sayısında %80'e varan hızlı bir düşüş sağlandı. Ancak bütün çabalarımıza rağmen bu düşüş yavaşladı.’ İfadelerini kullandı.

Koca, ‘5,000-7,000 arasında dalgalanan günlük vaka sayıları görülmeye devam etmektedir. Dünyada da artan risk durumu göz önüne alındığında tedbirlere sıkı sıkıya uymaya devam etmemiz gerektiği ortadadır’ diye belirtti.

VAKA SAYISI 7 BİN 489 OLDU GERİLEDİ

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, dün Kovid-19 nedeniyle 132 kişi yaşamını yitirirken, tespit edilen yeni vaka sayısı ise 7,489 oldu.

MUTASYONLU VİRÜS ETKİSİNİ Mİ GÖSTERİYOR?

Vaka sayısında yaşanan düşüşün son 10 günde yavaşlamış olması ve özellikle daha önce olduğunun aksine Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri'nde vaka sayısını artması akıllara ‘İngiltere’de ortaya çıkan mutasyonlu virüs Türkiye’de de etkisini göstermeye başlamış olabilir mi?’ sorusunu akıllara getirdi. Mutasyona uğrayan virüs ülkemizde ilk kez Lice ve Tokat'taki vakalarda görülmüştü.

BİLİM KURULU'NUN GÜNDEMİNDEYDİ

Gazeteci Muharrem Sarıkaya, köşe yazısında Bilim Kurulu'nun da gündeminde bu endişenin de yer aldığını belirtti. Dünkü kritik toplantıda bu duruma ilişkin neler yapılabileceğinin konuşulduğunu ifade eden Sarıkaya, normalleşme için temkinli davranılacağını yazdı.

NORMALLEŞME İÇİN BİRAZ DAHA BEKLENEBİLİR

Mutasyonlu virüsün neden olduğu endişeye bağlı olarak, restoran ve kafelerin açılması ile 15 Şubat'ta yüz yüze eğitimin başlamasının zor olacağı iddia ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal