Mümkünse Her Gün Banyo Yapın

Uzmanlar Coronavirüsle mücadelede mümkünse her gün, hiç olmazsa iki günde bir banyo yapılması gerektiğinin altını çiziyor.

23.03.2020-13:39 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-18:38) Mümkünse Her Gün Banyo Yapın

Coronavirüs tedbirleri kapsamında "evde kal" çağrısının üzerine tüm yaş grupları evde her zamankinden daha fazla vakit geçiriyor. Uzmanlar, evlerin derli toplu, güzel ve temiz olmasının sağlığı korumanın yanında, insanların moralini de olumlu etkilediğini söylüyor.

'VİRÜSTEN KORUNMADA KİŞİSEL TEMİZLİK ÇOK ÖNEMLİ'

Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, salgından korunmak için kişisel temizliğin önemine değinerek, "Mümkün olduğu kadar her gün, hiç olmazsa iki günde bir banyo yapmaya özen gösterilmelidir. Dişler her gün en az 2 defa fırçalanmalıdır. Hastalık yapan zararlılardan korunmada el, tırnak, ayak, saç temizliği çok önemlidir. Vücut temizliğinin olmazsa olmazlarında birisi de iç çamaşırlarıdır. En geç 2 günde bir iç çamaşırları değiştirilmelidir." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Yorulmaz, temizliğin en önemli unsurlarından birisinin de evi havalandırmak olduğunu söylüyor. Evin içinde sigara içmek, mutfakta oluşan yemek buharlarının, kokularının ev içine dağılmasına yol açacak her türlü davranışın önlenmesi gerektiğini vurgulayan Yorulmaz, "Evin içine güneş girmesi önemlidir. Ancak bu güneş ışığı camların arkasından değil, doğrudan camlar açıkken içeri girmelidir. Güneş ışığı, insanlarda bağışıklığı güçlendiren D vitamini yapımı için olduğu gibi, evin dezenfeksiyonu açısından da faydalıdır." şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal