MS Ataklarına İyi Gelen 8 Etkili Öneri!

MS hastalığının görülme sıklığı ülkemizde de dünyada da giderek artıyor. Multipl Skleroz (MS) hastalığı tanısı geç konulduysa ve uygun şekilde tedavi edilmediyse 20-40 yaş arası kişilerde, trafik kazalarından sonra en sık özürlülük sebebini oluşturuyor. Peki gelen ataklarla nasıl mücadele edilir?

28.05.2019-12:15 - (Son Güncelleme: 28.05.2019-12:01)

MS’in en belirgin belirtilerinin; görmede bozukluk, görme kaybı, çift görme, dengesizlik, kol veya bacakta ya da her iki bacakta güçsüzlük, uyuşukluk ve gövdede hissedilen duyu değişikliği olduğu biliniyor. Bu belirtilerden biri sizde varsa ve 24 saatten uzun sürüyorsa nöroloji uzmanına başvurmanız gerekmektedir.

MS ataklarını kontrol etmenin en mühim yolu, atakları önleyici tedavileri düzgün ve düzenli şekilde uygulamak: 

· Düzenli şekilde doktor kontrolüne gidin.
· Sağlıklı beslenin. 
· Düzenli egzersiz yapın.
· Uyku düzeninize önem verin.
·Aşırı yorulmamayın.
·Stresi yönetmeyi öğrenin.
·Sigara ve alkolden uzak durun. 
· Hekime danışmadan canlı virüs aşısı yaptırmayın.

"MS’DE ALTERNATİF TEDAVİNİN YERİ YOK!"  

MS hastalığıyla mücadelede hastaların ve yakınlarının zaman zaman alternatif arayışlara başladığını oysa ilaç dışında alternatif olan seçeneklerin tedavide yeri olmadığını belirten Prof. Dr. Ayşe Sağduyu Kocaman, kök hücre tedavisinin de hastalar tarafından çoğunlukla yanlış anlaşıldığını, kalıcı hale gelmiş özürlülüğü düzeltebilecek bir alternatif olarak görüldüğünü, oysa ki kök hücre tedavisinin bozulmuş bağışıklık sistemini tümüyle ortadan kaldırıp yeniden oluşturmak maksadıyla mevcut tedavilere cevap vermeyen, hastalık aktivitesi çok yüksek küçük bir hasta grubunda son çare olarak görülebileceğini belirtiyor.  

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal