Miyop Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Miyop nedir ve nasıl tedavi edilir? Miyop kısaca nedir? Miyopluk ve hipermetrop nedir? Miyop belirtileri nelerdir? Miyop hangi mercekle düzeltilir? Miyop rahatsızlığına dair merak edilen bütün soruların yanıtı haberimizin detayında...

12.04.2018-13:30 - (Son Güncelleme: 12.04.2018-13:13) Miyop Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Gözün belirli bir uzaklığın ötesindeki cisimleri net görememe durumudur. Nesnelerden yansıyan ışınlar tam olarak görme merkezinde değilse miyop sözkonusudur. Gözün ön-arka uzunluğu, kornea kırıcılığı veya her ikisi olması gerekenden fazla ise cisimlerin görüntüleri, sarı noktanın önünde oluşur.

MİYOP NEDİR VE NASIL TEDAVİ EDİLİR? 

Miyop, uzağı net görememe durumudur. Gözlerin çeşitli nedenlerle, belirli mesafeleri görememesi durumudur. 

Miyop tedavisinde kalın kenarlı, içbükey mercekler kullanılır. Bu mercekler göze gelen ışınların yayılmasını sağlar, görüntünün retinada net bir şekilde oluşmasını yardımcı olur. Gözlük kullanmak istemeyenler ise kontakt lensler de kullanabilir. 

MİYOP BELİRTİLERİ NELERDİR?

1- Uzağı görmede zorluk

2- Gözleri kısarak bakma

3- Daha fazla odaklanmaya çalışmaktan dolayı göz yorgunluğu ve baş ağrısı

MİYOP HANGİ MERCEKLE DÜZELTİLİR?

Kalın kenarlı, içbükey mercekler kullanılır. Bu mercekler göze gelen ışınların yayılmasını sağlar, görüntünün retinada net bir şekilde oluşmasını yardımcı olur. 

MİYOPLUK VE HİPERMETROP NEDİR?

Miyop

Gözün belirli bir uzaklığın ötesindeki cisimleri net görememe durumudur. Nesnelerden yansıyan ışınlar tam olarak görme merkezinde değilse miyop sözkonusudur. Gözün ön-arka uzunluğu, kornea kırıcılığı veya her ikisi olması gerekenden fazla ise cisimlerin görüntüleri, sarı noktanın önünde oluşur.

Hipermetrop

Gözün ön-arka uzunluğu ya da kornea veya lensin kırıcılığı normalden az olduğu için gelen ışınların retinanın üzerinde değil, arkasında odaklaştığı bir kırma kusurudur. Miyop gibi hipermetrop da kalıtsaldır. Bebekler ve küçük çocuklar genellikle hafif hipermetropturlar. Yaşla birlikte göz büyüdükçe hipermetropi azalır.

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal