Miyom Ameliyatı Nasıl Olur? Miyom Ameliyatları Kaç Saat Sürer?

Doç.Dr. Nermin Köşüş ve Doç.Dr. Aydın Köşüş, miyom ameliyatları hakkındaki kafalardaki soruları yanıtladı. Miyom ameliyatlarının süresini ve nasıl yapıldığını anlattı.

23.08.2019-13:12 - (Son Güncelleme: 23.08.2019-13:08) Miyom Ameliyatı Nasıl Olur? Miyom Ameliyatları Kaç Saat Sürer?

Miyom kadınların çoğunda görülebilen bir rahatsızlıktır. Peki, miyom ameliyatları kaç saat sürer? Miyom ameliyatları nasıl yapılır?

MİYOM AMELİYATLARI NE KADAR SÜRER? MİYOM AMELİYATI NASIL OLUR?

Miyom ameliyatları hakkında geniş bir şekilde açıklama yapan Dr. Köşüş, “Rahimdeki miyomu ufak olan ve herhangi bir şikayeti bulunmayan hastalarda 3-6 ay aralarla takip tavsiye edilir. Aşırı kanaması olanlarda, bazı şikayetleri olanlarda yada miyomu kısa zamanda içinde büyüyenlerde ameliyat fikrini düşünebilirler. Bazen yalnızca miyomu alırken (miyomektomi) bazen miyomla beraber rahmin alınması (histerektomi) ihtiyaç olabilir. Miyom ameliyatının biçimi hastanın yaşına, çocuk arzusuna ve miyomun bulunduğu bölgeye göre farklılaşır. Rahim içindeki miyomlar (submüköz miyom) histeroskopi olarak adlandırdığımız alttan uygulanan kapalı ameliyat tekniği ile kesi olmadan çıkarılır. Rahim duvarındaki miyomlar ise açık ameliyat yada laparoskopi olarak adlandırdığımız kapalı ameliyatlarla çıkarılabilir. Miyom ameliyatının zamanı miyom sayısına ve büyüklüğüyle ilişkilidir. Tek miyom olan hastalarda çoğunlukla 60 dakika civarında ameliyat sonlandırılır. Laparoskopi ile miyom ameliyatı olanlar ameliyetın ardından kısa zaman sonra sosyal yaşamlarına yeniden dönerler." dedi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal