Mısırın Sağlığımıza Faydaları

Nemli ortamlarda yetişen mısırı birçok farklı şekilde tüketiriz. Doymamış yağlar içeren mısır, sağlığımıza oldukça faydalıdır. Peki mısırın faydaları nedir?

01.03.2019-11:03 - (Son Güncelleme: 01.03.2019-10:55) Mısırın Sağlığımıza Faydaları

Nemli ortamlarda yetişen mısırı birçok farklı şekilde tüketiriz. Doymamış yağlar içeren mısır, sağlığımıza oldukça faydalıdır. Peki mısırın faydaları nedir? İşte yanıtı...

MISIRIN FAYDALARI NELERDİR?

- Vücuttaki tüm yağları toplayıp atmaya yarayan karaciğer, aynı zamanda kolesterol seviyesinde de etkilidir. Karaciğerin çalışmaması durumunda yağların vücuttan atılmaması kötü kolesterol seviyesinin yükselmesine sebep olur. Bu da çok ciddi kalp ve damar hastalıklarına yol açar. Mısır içerdiği doymamış yağ sayesinde bu yağ oranını dengeleyerek kötü kolesterolün yükselmesini önler.

- Bir bardak mısırın içerisinde yaklaşık 30 gram karbonhidrat bulunmaktadır. Bu karbonhidrat vücudun ihtiyacı olan enerjinin yüzde 80'ini karşılar. Ayrıca karbonhidrat beyin ve sinir hücreleri için çok fazla etkilidir. Uzmanlar spor yapanlar için performanslarını artırmak amaçlı günde bir tane haşlanmış mısır tüketimini tavsiye ediyor.

- Demir eksikliği kansızlığa sebep olur. Aynı zamanda B12 ve folik asit gibi maddelerin eksikliği de zamanda kansızlık yani ameni gibi ciddi hastalığa yol açar. B12 bakımından zengin olan mısır kandaki hücreleri yenileyerek kansızlığın yaşanma riskini en aza indirir.



- İçerdiği çözünebilir lifler sayesinde sindirimi kolaylaştıran mısır yaşam kalitesini olumsuz etkileyen kabızlık gibi sorunların yaşanma oranını düşürür. Bağırsakların daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olan mısır, iltihap bağırsak sendromunu önler. Uzmanlar bağırsakları hızlı çalışan kişilerin mısır tüketirken daha dikkatli olmaları gerektiğini söylüyor.

- Göz sağlığı için en etkili maddeler beta-karoten ve A vitaminidir. Bunlar sayesinde korneada herhangi bir incelme ya da deforme oluşmaz. Ancak bazı nedenlerden ötürü azalan bu iki madde sonucunda ciddi göz hastalıkları yaşanabilir. Bu iki madde bakımından doğa da en zengin besinler arasında mısır bulunur. Mısır düzenli tüketildiğinde bu gibi durumların yaşanma riskini düşürür.



- Yapılan araştırmalara göre mısır vücutta gezen serbest radikalli hücrelerin oranını azaltır. Bu etkisi sayesinde DNA'nın yapısını korur. Böylece tümörlü hücrelerinde oluşma olasılığını en aza indirerek, kanseri önler. Meme ve karaciğer gibi kanserlerde oldukça etkilidir.

- Beyin hücrelerinin sağlığı için oldukça faydalı olan mısır, güçlü bir hafıza ile ileri yaşlarda yaşanma ihtimali olan alzheimer gibi hastalıkların yaşanma riskini azaltır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal