Mısır Püskülü Çayı Nasıl Demlenir? Mısır Püskülü Çayı Zayıflatır mı?

Mısır püskülü çayı, mısırın üst kısmındai sarı püsküller ile hazırlanan oldukça yararlı bir bitki çayıdır. Diyet listelerinde sıkça gördüğümüz mısır püskülünün faydalarını ve mısır püskülü çayının nasıl hazırlandığını sizler için bir araya getirdik.

15.07.2019-15:18 - (Son Güncelleme: 15.07.2019-15:03) Mısır Püskülü Çayı Nasıl Demlenir? Mısır Püskülü Çayı Zayıflatır mı?

Mısır püskülü böbrek ve idrar yolu hastalıklarında, sindirim sistemi, diyabet, saç ve cilt problemlerinde tedaviye yardımcı olarak kullanılır.


MISIR PÜSKÜLÜNÜN FAYDALARI

-Böbrek iltihabına iyi gelir ve böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.

-İdrar yollarındaki enfeksiyonların tedavisinde olumlu sonuçlar alınmasını sağlar.

-Prostat iltihabına karşı etkileri çoktur.

- Tansiyonu ve kolesterolü dengeler. Özellikle yüksek tansiyona çok iyi gelir.

 -Mısır püskülü, bağırsakların düzgün çalışmasını sağladığı için zayıflamaya destek olur. 

-Vücuttaki toksinlerin atılmasında oldukça etkili bir rol oynar.

- Gut hastalığına faydalıdır.

- Depresyona iyi gelir. 

-Mısır püskülü, cilt sorunlarına karşı da tedavi imkânı sunar. 

-Romatizma ve kemik ağrılarına yarar sağlar. 

-Yaraların iyileşmesine iyi gelir. 

-Sindirime destek olur.

MISIR PÜSKÜLÜ ÇAYI NASIL DEMLENİR? 

Kaynayan 1 su bardağı suya 1 tutam mısır püskülü atıp, 5 dakika kaynatın.  Süre tamamlanınca ocaktan alıp süzün. Günde 2 kez sabah ve akşam yemeklerden önce için. Aşırı tüketmemeye dikkat edin.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal