Migrenin Tetiklenmesine Neden Oluyor

Birçok kişinin yaşam kalitesinin düşmesine neden olan migren, çeşitli nedenlerden dolayı tetiklenebilir. Ancak özellikle yeterli su içmemek tetiklenmesinin en büyük nedenlerinden biridir. Peki, migren su içerek kontrol altına alınabilir mi? Susuzluk migren ağrısını tetikler mi? Detaylar haberimizde…

18.08.2020-14:29 - (Son Güncelleme: 18.08.2020-14:27) Migrenin Tetiklenmesine Neden Oluyor

Migren ağrılarıyla başa çıkmak için vücudun ihtiyacı olan sıvının tüketilmesi gerektiğini belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Emre Çevik, migren ataklarının şiddetinin alınacak birtakım önlemlerle hafifletilebileceğini söyledi.

‘SUSUZ KALMAK DİREKT BEYİN FONKSİYONLARINI ETKİLER’

Yeterli ve düzenli uyku, bol su içmek, televizyon ve bilgisayar başında çok fazla zaman geçirmemek gibi tedbirlerin migren ağrılarını kontrol altında tutulabileceğini belirten Çevik, şu önerilerde bulundu:

‘Özellikle vücudun susuz kalması birçok kişinin farkına varmadığı bir durumdur. Hatta öyle ki neredeyse hiç su içmeden 2-3 gün geçirebilirler. Bu durum sağlık açısından birçok olumsuzluğa neden olabilir. Her derde şifa olan suyun migreni de önleyici etkiye sahip olduğunu unutmamamız gerekir. Susuz kalmak direkt beyin fonksiyonlarını etkiler. Bu nedenle baş ağrınız ağrı kesicilere gerek kalmadan sadece su içmekle bile tedavi edilebilir.’

‘GÜNDE 2-3 LİTRE SU TÜKETMEYE ÖZEN GÖSTERİN’

Gün içerisinde yeteri kadar sıvı tüketildiğinden emin olunması gerektiğini belirten Çevik, ‘Yanınızda su bulundurmayı ihmal etmeyin. Vücudumuzun susuz kalması, başımızda dayanılmaz ağrılara neden olabilir. Bu ağrı hayat kalitesini etkilemekle birlikte, fiziksel olarak da yorgunluğa sebep olur. Aynı zamanda psikolojik sorunlara da yol açar. Özellikle salgın sebebiyle dünya çapında stresli bir yaşam sürdüğümüz bu günlerde baş ağrılarınızı kontrol altına almak için günde 2-3 litre su tüketmeye özen gösterin. Su hayattır ve migren kontrolünde en pratik destekçilerimizden biridir’ diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal