Migren Ağrısına Ne İyi Gelir?

Son derece şiddetli bir biçimde ve ataklar halinde kendisini gösteren migren, oldukça zor bir hastalıktır. Genellikle 4 saat ile 72 saat arasında değişen bir süre boyunca devam eder. Farklı tedavi yöntemleriyle bundan kurtulmak isteyenler hemen haberimize göz atabilirler.

09.06.2020-12:03 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-12:03) Migren Ağrısına Ne İyi Gelir?

Migrenin nedeni tam anlamıyla bilinmese de aileden kalıtımsal olarak çocuğa geçme oranı yüzde 40 olarak ifade edilir. Hem anne hem de baba bu hastalığa sahip olduğu vakit oran yüzde 70'dir. Aynı zamanda bu hastalığın kadınlarda çok daha sık görüldüğünü hemen ifade edelim.

Migren Belirtileri Nelerdir?

  • Diğer baş ağrısı tiplerinden farklı olarak şiddetli ya da orta şiddetli bir ağrı görülür.
  • Bulantı ve kusma baş ağrısına eşlik eder.
  • Hem sese hem de ışığa karşı duyarlılık gelişir.
  • Hareketle beraber ağrı artar.
  • Migren belirtileri içinde tek taraflı olmasını da unutmamak lazım.

Migrenin Doğal Yöntemlerle Tedavisi Nasıldır?

  • Migren ağrısına ne iyi gelir: İlk olarak su içerek başlayın. Ancak bunu çok sık bir biçimde yapın. Su sayesinde dehidrasyon kaybının kısa bir zaman dilimi içinde dengelenmesi mümkündür.
  • Migren ağrısına çözüm arayan kişiler için daha farklı bir ürün olarak fesleğen yağı önerilir. İnsan sağlığı açısından hiçbir zararı yoktur. Bunun yanı sıra hemen ağrının sonlandırılması bu sayede çok kolaydır. Yağın kullanımı ise çok kolay. İlk olarak edinmiş olduğunuz yağ ile hemen baş bölgenizde masaj yapmayı başlayın. Çok hızlı olmayacak şekilde bunu gerçekleştirin. En az 15 dakikalık masajın ardından ağrının gittiğini hissedebilirsiniz.
  • Migren tedavisi konusunda çok büyük bir avantaj sağlayan zerdeçal sayesinde fark yaratın. Bunun en büyük özelliği hem ağrıları sonlandırması hem de kişinin rahatlamasını sağlamasıdır. Kullanım şekli ise genellikle kaynatma olarak dikkat çeker. Yani bir çay kaynatıyormuş gibi sıcak suyun içine atın. Demlenmesinin ardından içimini yapın.
  • Son dönemde migren hastalarının en çok kullandığı doğal olan yöntemlerin içinde chia tohumu öne çıkıyor. Üstelik bunu birçok önemli doktor da öneriyor. Çünkü ortaya koymuş olduğu sonuçlar başarılı. Böylelikle sizi her daim rahatsız eden ve ataklar halinde gelen ağrılardan en kısa süre içinde kurtulmuş olursunuz.
  • Bunun yanı sıra Aloevera Bitkisini de unutmamak lazım. Çok doğal olmasının yanı sıra birçok değişik konuda getirmiş olduğu çözümler sayesinde dikkat çekmekte. Bunların içinde migren ağrısı da var. Genellikle bu soruna karşılık kullanımı masaj şeklindedir. Yani ilk olarak bunun bitkinin içinden çıkarılması lazım. Yağı daha sonra başınıza sürün. Bunu bir masaj gibin yapın. Böylelikle sorun artık bitmiş olacak.

Migren ağrısına ne iyi gelir: Muz kürünü unutmayın. Hazırlanması çok kolay. Bunu lapa haline getirmek ve tüketmek yeterli olacak.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal