Migren Ağrısına Kesin Çözüm Mümkün Mü? - Migren Ağrısı Nasıl Geçer?

Migren ağrısı çeken milyonlarca kişi bu rahatsızlığa kesin çözüm olacak bir tedavi beklerken ABD’li uzmanlardan önemli bir açıklama yapıldı.

22.02.2019-15:52 - (Son Güncelleme: 22.02.2019-15:49) Migren Ağrısına Kesin Çözüm Mümkün Mü? - Migren Ağrısı Nasıl Geçer?

Migren ağrısı çeken milyonlarca kişi bu rahatsızlığa kesin çözüm olacak bir tedavi beklerken ABD’li uzmanlardan önemli bir açıklama yapıldı.

Amerika’da baş ağrısı ve tedavisi için bir araya gelen bir topluluk olan Amerikan Baş Ağrısı Birliği, migren için tedavi yöntemleri araştırmalarının sürdüğünü fakat cerrahi müdahalenin şu aşamada uygulanamadığını belirtti.

İLAÇ TEDAVİSİNE DEVAM

Günümüzde migrenden şikayetçi olanlar için geçici bir çözüm sunulsa da henüz bu sancılı baş ağrısına kalıcı bir çözüm bulunmuş değil. Bu rahatsızlığına kesin çözüm yakın bir zamanda bulunmayacak gibi görünüyor. Bu nedenle bir çok kişi neredeyse her gün kullandığı ilaçları ağız yolundan almaya devam ediyor.

Baş Ağrısı Birliği’nin bu meselede tedavi için umut verici bir aşının olduğunu açıklaması ise tüm migren mağdurları için sevindirici bir haber. Migreni engelleyici aşı aktif olarak migren rahatsızlığı çeken kişiler için kesin çözüm olmasa bile tıbbi olarak migren için sunulan önemli bir tedavi olarak nitelendiriliyor.

Türkiye’de ve yurt dışında migren rahatsızlığının önlenmesi amacıyla uygulanan yöntemlerden biri de serum ve enjeksiyon. Migrenin daha fazla dayanılamaz hale geldiği hastalar genellikle hastanelerin acil servisi giderek serum taktırmakta ya da ağrı kesici iğne yaptırmakta. Bu durum ilaç kullanımını yükselten bir unsur olması nedeniyle tehlikeli olsa da bir çok kişi son çare olarak bu yöntemleri tercih ediyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal