Mide Kanserli Hasta Ne Kadar Yaşar?

En sinsi kanser türünün ilk sıralarında olan mide kanseri, özellikle erken teşhis edilemediğinde çok büyük bir risk arz eder. Hem ülkemizde hem de dünyanın geri kalanında farklı nedenlerden ötürü görülür. En merak edilen konu ise bu hastalığa yakalanmış olanların ortalama yaşam sürelerinin en kadar olduğudur.

13.06.2020-16:41 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-16:37) Mide Kanserli Hasta Ne Kadar Yaşar?

Mide Kanseri Nedir?

Mide kanseri; çok hızlı ilerlemesinin yanı sıra özellikle belirti vermediği için tehlikeli kabul edilen bir kanser türüdür. Bundan dolayı hem risk grubunda olan hem de olmayanları sık aralıklarla test yaptırmaları her daim tavsiye edilir. Böylelikle olumsuz bir durum söz konusu olsa bile erken tedavi ile hemen başarılı sonuç alınabilir.

Mide Kanseri Olan Hastaların Yaşam Süresi Ne Kadardır?

Mide kanserli hasta ne kadar yaşar: Mide kanseri olmuş olan bir hastanın yaşam süresini belirleyen birçok farklı parametre vardır. Bunların başında ise teşhisin ne zaman koyulduğu ilk sırada gelir. Çünkü her kanser türünde olduğu gibi burada da erken tanı hayat kurtarır. Buna dair şunları bilmek gerekiyor;

  • Mide kanserli hastalarda yaşam süresi, özellikle tam bir temizlik söz konusu olduğu zaman artar. Yani mide içindeki kanserli yapının çok iyi bir biçimde çıkarılması lazım. Böyle hallerde yaşam süresinin 5 yıl ve üstü olması genellikle yüzde 25 olarak ifade edilir.
  • Özellikle çok erken tanı almış olan kişilerde bu oran çok daha yüksektir. Yani daha ilk aşamada kanser tespit edilirse ve bunun ardından bir operasyon gerçekleştirilirse yüzde 95'lik bir şansın olduğunu görüyoruz.
  • Dikkat edilen en temel husus ise organ tutulumudur. Yani midede ortaya çıkmış olan bu kanser, uzak organlara kadar bir sıçrama eğilimi içindeyse genellikle en az 6 en çok 12 aylık bir ömür biçilir.

Mide Kanseri Belirtileri Nelerdir?

  • Mide kanserinin belirtileri içinde kilo kaybı ilk sırada gelir ve bu durum son derece hızlı seyreder.
  • Mide içinde yer alan kitleden dolayı kişi çok erken bir zaman dilimi içinde doğar.
  • Bunun yanı sıra karın kısmında çok şiddetli olan ağrılar görülür.
  • Hem kusma hem de bulantı eşlik eder.
  • Yutma konusunda problemler ortaya çıkar.
  • Mide kanseri semptomları içinde ülser benzeri ağrı da vardır.

Mide Kanseri Neden Olur?

Mide kanserli hasta ne kadar yaşar: Çok erken bir zaman dilimi içinde müdahale edilmesi durumunda hastaların çok uzun bir süre boyunca yaşaması mümkündür. Mide kanseri nedenleri içinde birçok farklı kanser çeşidinde olduğu gibi genetik faktörler yine ilk sırada olur. Kötü beslenme alışkanlıkları da en bilinen nedenlerin içindedir. Bunun yanı sıra sinir ve stres de buna neden olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal