Midede Gaz Sıkışmasına Bitkisel Çözümler

Hemen her insanın başına gelebilecek mide sorunlarından gaz sıkışmasına bitkisel çözümler araştırılıyor. Midede gaz sıkışmasına bitkisel çözümler neler? Midede gaz sıkışmasına ne iyi gelir?

22.06.2019-09:13 - (Son Güncelleme: 03.08.2021-18:14)

Yemek yedikten sonra meydana gelen aşırı gaz üretimi veya sindirim sistemi kasları hareketindeki bozukluk, karnımızda şişkinliğe yol açar. Vücudumuzda sıkışan gazlar ise ağız ve anüs yoluyla atılır. Meydana gelen gazın vücuttan dışarı atılamaması sonucunda ise midede sıkışma, şişkinlik ve sancı meydana gelir. Peki midede gaz sıkışmasına bitkisel çözümler neler? Midede gaz sıkışmasına ne iyi gelir? Midede yaşanan gaz sıkışmasının çözümü nedir?

MİDEDE GAZ SIKIŞMASINA NE İYİ GELİR?

Midede gaz sıkışmasına ne iyi gelir? Midede gaz sıkışması nasıl geçer? Midedeki gaz sıkışmasına bitkisel çözümler neler?

Zencefil

Zencefil, mide gazını ve ağrılarını dindiren en etkili bitkisel çözümlerden biri. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta, fazla tüketilen zencefilin mide ağrılarına neden olduğu... Bu nedenle taze zencefili yemek sonrasında küçük bir parça olarak ağzınıza atıp çiğneyebilirsiniz. Toz zencefil olarak tüketecekseniz de 1 çay kaşığını geçmeyecek şekilde tüketebilir, zencefil çayı içerek de mide gazından kurtulabilirsiniz.

Kimyon

Gaz problemi denince akla gelen diğer malzemelerden biri de kimyondur. Gaz yapan kuru baklagil yemeklerine de atılan kimyon sıklıkla kullanılıyor. Öte yandan 1 bardak su içerisine 1 tutam kimyon atıp 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra çayı süzerek içebilirsiniz. Diğer bir seçenek de  sütün içine 1 çay kaşığı kadar kimyon karıştırıp tüketebilirsiniz. 

Rezene 

Rezene çayı, rezene tohumu midede gaz sıkışmasına iyi gelen bitkisel çözümlerden bir diğeri. Kurutulmuş rezene tohumlarını aktardan kolayca temin edebilir ya da rezene tohumunu çiğneyerek tüketebilirsiniz. Öte yandan rezene çayı demleyerek gaz sancılarınızı giderebilirsiniz.

GAZ SIKIŞMASINA NE İYİ GELİR?   

Gaz sıkışmasının asıl sebebi yemek yerken havada olan bakterilerin mide ve bağırsaklara yerleşmesinden kaynaklıdır. Fazla ciddiye alınmazsa ve gaz vücuttan atılmazsa bu durum, ilerleyen zamanlarda ciddi hastalıkların ortaya çıkmasına sebep olabilir. Özellikle Kuru fasulye, lahana, soğan, karnabahar, enginar, mercimek, kuru üzüm, brokoli, soğan, erik kurusu ve elma gibi besinler gaz oluşumuna sebep olmaktadır.

Papatya çayı, gaz sıkışmasına çok iyi gelmektedir. Gaz sıkışmasının önüne geçmede yardımcı olan papatya çayı, aynı zamanda rahat bir dışkılama sağlanmasına da yardımcı olur. 

1 tatlı kaşığı kabartma tozu ile bir bardak ılık suyu karıştırın. Günde bir bardak tüketin. Sancıya ve gaz sıkışmasına neden olan midedeki fazla asidin azalmasını sağlar.

Gaz sıkışmasını sık sık yaşıyorsanız. Dar giyinmekten uzak durun. Dar kıyafetlerde gaz sıkışmasına sebep olan en önemli sorunlardan biridir. 

Gaz sıkışması esnasında yavaş yavaş bir bardak ılık su içerek, sancının olduğu yere masaj yapabilirsiniz. Bu da sancınızın azalmasını sağlayacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal