Mide Botoksu Nedir? Mide Botoksunu Kimler Yaptırabilir?

Son dönemlerde en sık arananlar listesinde kendine yer edinen mide botoksu nedir? Mide botoksunu kimler yaptırabilir? Midede kalıcı hasara sebep olur mu? Mide botoksu zayıflama garantisi verir mi? İşte merak edilenleri sizler için derledik.

20.05.2019-15:57 - (Son Güncelleme: 20.05.2019-15:44)

Mideye Botilinum toksin (botoks) uygulanması endoskopik yöntem ile midenin belirli bölgelerine Botilinum toksin enjekte edilmesi anlamına gelen nispeten yeni bir zayıflatma yöntemidir. Bu yöntemde mide kaslarının kasılması sınırlandırılarak mide boşalma süresi gecikir ve hastada iştah kaybı sağlanır.

MİDE BOTOKSU KİMLERE YAPILIR?  

Mide botoksu aslında kilo vermek isteyen herkese uygulanabilir. Bu işlem bir ameliyat değildir. Fakat hasta seçimi önemlidir. Vücut kitle indeksi 40’ın üzerinde olan ve ameliyat ile başarı elde edilebilecek hastalarda mide botoksunun çok faydalı olmayacağı bilinmektedir. Bu durumda fazla kiloları olan ama ameliyat edilecek kadar da obez olmayan hastalar ideal hasta grubunu oluşturur. Midesinde ülser veya gasrit olan hastalarda ise öncelikle bu hastalıkları tedavi edildikten sonra botoks uygulanabilir.

KİLO VERDİRME GARANTİSİ VAR MIDIR?  

Mide botoksu da dahil olmak üzere hiç bir zayıflama yönteminin kilo verdirme garantisi yoktur. Mide botoksuna mucizevi bir tedavi gibi bakmak da doğru değildir. Mide botoksunun iştahı azaltıcı etkisi olduğu ve diyete destek olduğu bilinmekle birlikte, botoks uygulaması sonrası yüksek karbonhidratla beslenen hastalarda başarısız olma ihtimali vardır.

KALICI HASAR OLUŞTURUR MU?  

Mide botoksunda kullanılan ilacın tüm etkilerinin 4-6 ay içinde vücuttan tamamen silindiği bir gerçektir. Bu sebeple kalıcı bir hasar oluşturma ihtimali de yoktur.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal