Meyvelerin Üstündeki Parafine Dikkat!

Sağlıklı beslenme denince akla gelen besinlerin başında yer alan meyve, sağlık için tehdit oluşturabiliyor. Özellikle elma gibi kabuklu meyvelerin raf ömrünü uzatmak için üstüne sürülen parafin, sağlık için oldukça tehlikeli.

27.10.2020-11:39 - (Son Güncelleme: 27.10.2020-11:55) Meyvelerin Üstündeki Parafine Dikkat!

Sağlıklı beslenme listelerinde sıkça karşımıza çıkan sebze ve meyvelerin raf ömrünün uzaması için üstüne sürülen parafin, sağlık için yarardan çok zarar oluşturmakta. İzmir'de Fonksiyonel Tıp Uzmanı Dr. Kerem Korkut, özellikle kabuklu meyvelere sürülen parafin konusunda uyarıda bulunarak, nasıl anlaşılabileceğini aktardı.

KABUKTA BEYAZ TORTU OLUŞUYOR

Marketlerden, manavlardan alınan meyvelerin üstünde eğer beyaz bir tortu görürseniz, bu ürünleri almaktan kaçınmak doğru bir tercih olabilir. Fonksiyonel Tıp Uzmanı Dr. Kerem Korkut, parafin tehlikesini işaret ederek, meyvelerin doğal şekilde zamanla kuruduğunu, kabuklarının buruştuğunu ve bozulmaya başladığını aktararak Dr. Korkut, ‘İstemesek de bu doğal bir süreç. Bazı kişiler bu doğal süreci değiştiriyor.Dışına parafin ve benzeri mumsu maddeler meyvenin çevresine sürüyor. Amaç ürünün raf ömrünü uzatmak ve bozulmasını yavaşlatmak’ ifadelerini kullandı. Sindirim sisteminin öneminden bahseden Dr. Kerem Korkut, bağırsaklarda DNA içeren bakterilerin çok fazla bulunduğunu söyleyerek, ‘Bağırsak floramız, bağırsak eminim bariyerimizin yapısını bozabilir böyle koruyucular. Bizim sağlığımıza zarar vermesi de kaçınılmazdır. Sebze ve meyveler böyle korunmamalı. Bunlar alıp taze tüketmeliyiz. Doğal sürecine uygun tüketmemiz gerekmektedir. Bazı insanlar bunu yaparak bilimi kötü kullanabiliyor’ açıklamalarına yer verdi.

Ayrıca meyvelerin üstünde yer alan parafini soğuk su ile ovalayarak temizlemenin mümkün olduğunu belirten Dr. Korkut, çoğunlukla tercih edilen sirkeli su ile parafinin meyveden temizlenmediğini ve bu sebeple soğuk su ile ovalamak gerektiğini söyleyen Korkut, bir kaseye 1 tatlı kaşığı karbonat ile soğuk su koyarak, sebze ve meyve temizliğinin yapılmasını önererek, bu yöntem ile ilaç kalıntılarından da ürünlerin arındırılabileceğini aktardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal