Meyve ve Sebzeleri Bikarbonat Kullanarak Yıkayın!

Sebze ve meyvelerdeki bakteri, virüs ve haşerelerin insan sağlığına olan zararlı etkilerini ortadan kaldırmak için pestisit adı verilen kimyasal maddeler kullanılıyor. Bu nedenle meyve ve sebzeler yıkanmadan tüketildiğinde birçok hastalığa sebep olabiliyor.

03.01.2020-17:26 - (Son Güncelleme: 03.01.2020-17:49)

Meyve ve sebzeleri pestisit adı verilen kimyasal maddelerden arındırmak için halk arasında İngiliz karbonatı olarak da bilinen bikarbonat kullanılabilir.

BİKARBONAT KULLANARAK KİMYASALLARDAN ARINDIRIN

Sebze meyveler üzerinde bakteri, virüs ve haşerelerin zararlı etkilerini ortadan kaldırmak ve tarımsal ürün verimliliğini artırmak için farklı kimyasal dezenfektanlar kullanılıyor. Pestisit adı verilen bu maddeler insan sağlığını ciddi oranda tehdit eder. Meyve ve sebzelerdeki pestisit etkilerini azaltmak için 1 litre ılık suya 10 gram kadar bikarbonat koymanı8z yeterli olacaktır. Daha sonra yaklaşık 8 dakika kadar bu çözelti içerisinde sebze ve meyveleri yıkamak, ardından da durulamak pestisit kalıntılarının giderilmesini sağlayacaktır. İstenildiği takdirde sebze meyveleri bakterilerden arındırmak için sirkeli suda da yıkanabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal