Meyve Şekeri Karaciğer Yağlanmasına Neden Oluyor

Yaz aylarında vücudun ihtiyacı olan sıvı tüketilmediğinde, çeşitli sağlık sorunları ile karşılaşabilirsiniz. Bunaltıcı sıcaklarda su içmenin yanı sıra serinletici içecekler tercih edilir. Peki, içtiğimizde kilo almamızı engellerken içimizi ferahlatacak içecekler nelerdir? İşte kilo aldırmayan içecekler…

07.08.2020-12:47 - (Son Güncelleme: 07.08.2020-12:48) Meyve Şekeri Karaciğer Yağlanmasına Neden Oluyor

Özellikle yaz aylarında içimizi ferahlatmak için tükettiğimiz içecekler kilo almamıza neden olabilir. Özellikle bu içecekler gazlıysa obezite riskinin artmasına neden olur. Su içmek, susuzluğumuzu gidermemiz için en önemli içecek olsa da farklı tatlarda içecekler de tüketebiliyoruz. Sizin için hem kilo aldırmayan hem de içinizi ferahlatacak olan içecekleri bir araya getirdik. Bu içecekler sayesinde günlük sıvı tüketimini de artırmış olacaksınız…

BİTKİ ÇAYLARINI RAFA KALDIRMAYIN

Genellikle kış aylarında hastalıklardan korunmak için tükettiğimiz bitki çaylarını yazın tüketmek aklımıza gelmez. Ancak birçok bitki çayı soğuk olarak da tüketilebilmektedir. İçerisine buz, taze nane, reyhan ekleyerek tüketebileceğiniz bitki çayları, sağlığınızı korurken içinizi ferahlatacak.

SU İÇMEYİ ASLA ATLAMAYIN

Yaşamın kaynağı olan su, insan sağlığı açısından oldukça önemli ve faydalı bir içecektir. Susuzluğu gidermek, vücudu nemlendirmek için çok kıymetlidir. Çay, kahve, meyve suyu gibi içecekler tercih etmeden önce su ihtiyacınızı karşıladığınızdan emin olun.

TAZE SIKIM MEYVE SULARINA DİKKAT EDİN

Taze sıkılmış meyve suları, diğer içeceklere oranla daha sağlıklı olduğu düşünülse de kilo almaya ve vücudu yağlandırmaya neden olur. Meyveler sıkıldığı zaman içerisindeki lif çöp olur, yüksek meyve şekeri nedeniyle kan şekeri aniden yükselir, insülin seviyesi en üst noktaya ulaşır ve özellikle karaciğerde yağlanmaya neden olur.

Bu nedenle serinlemek için 3-4 porsiyon meyvenin şekerinden oluşan 1 bardak taze sıkım meyve suyu yanlış bir seçenek olabilir. Bunu yerine meyvenin kendisini posasıyla tüketmek daha doğru olacaktır. Yine de meyve suyu tüketmek istiyorsanız, meyveleri sebze sularıyla karıştırarak içebilirsiniz.

TÜKETTİĞİNİZ SOĞUK ÇAY VE KAHVELERİN İÇERİĞİNİ OKUYUN

Kafelerde, marketlerde ve restoranlarda satılan soğuk çay ve kahveler çok fazla kalori içermektedir. Birçoğunun içerisinde şeker, şurup, katkı maddeleri, krema, tatlandırıcı ve renklendirici maddeler bulunmaktadır. Bu nedenle dışarıda içtiğimiz içecekler damak tadımıza daha lezzetli gelmektedir.

Yapılan bir araştırma, günde 1-2 bardak kadar şeker içeren içecek tüketen insanların yüzde 14 daha fazla ölüm oranına sahip olduğunu ortaya koymuştur. Bu nedenle soğuk çay ve kahve tüketirken şekersiz, katkı maddesiz, tatlandırıcı ve renklendirici içermediğinden emin olun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal