Meyan Kökü Faydaları Ve Şerbeti

Meyan Kökü Nedir, Meyan Kökü Şerbeti Nasıl Yapılır, Meyan Kökü Faydası, Meyan Kökü Çayı, Meyan Kökü Neye İyi Gelir, Meyan Kökü ile ilgili aradığınız her şeyi haberimizde bulabilirsiniz...

01.05.2018-17:29 - (Son Güncelleme: 01.05.2018-17:29) Meyan Kökü Faydaları Ve Şerbeti

Bir çoğumuzun adını duyduğu ancak yararlarını tam olarak bilmediği bitkilerden meyan kökü sağlık açısından tam bir şifa kaynağı. Yurt dışında birçok ülkede tedavi amaçla kullanılır.

MEYAN KÖKÜ NEDİR?

Baklagiller grubuna giren meyan kökü, ırmak kenarlarında, sulak ve nemli yerlerde yabani olarak yetişir. 50-150 santim civarında olan bitkinin boyu bazen 200 santimi bulabilir. Bir çoğumuzun adını duyduğu ancak yararlarını tam olarak bilmediği bitkilerin başında gelir. Genel olarak meyan kökü diye bilinen bitki bazı yörelerde farklı isimlerle bilinir.

MEYAN KÖKÜ FAYDALARI

Bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirten Uzmanlar; ''Ses kısıklığı, balgam sökülmesi, öksürük gibi rahatsızlıklar için de tam bir doğal ilaç olduğunu dile getiriyor''.

Ateş düşürücü etkisinin yanı sıra hücrelerdeki tahrişe bağlı ağrıları azaltıcı etkisi de bulunuyor.
İdrar söktürücü etkisi de bulunan bu mucizevi bitki, midedeki ülser, gastrit gibi hastalıklara da fayda sağlıyor.

Kramp çözücü olarak da kullanılan bitki Kabızlığa karşı da etkili. Meyan kökü siroz gibi karaciğer hastalıklarına yarar sağladığı gibi akne, sivilce, sedef hastalığı gibi ciltte oluşan problemler için de kullanılabilir.

MEYAN KÖKÜ ŞERBETİ NASIL YAPILIR

Her derde deva bi bitkiyi sizde mutlaka evinizde bulundurmalısınız.
1 bağ meyan köküne 3 litre su eklenerek tencereye alınır ve ortalama 1 buçuk saat bekletilir. Daha sonra bir süzgeçle süzerek başka bir kaba boşaltılır. meyan kökleri tülbentten geçirilerek iyice bir süzülür. İçinde tortu ve yabancı madde olmasını istemiyorsak bu işlem tekrar yapılır.

MEYAN KÖKÜ ÇAYI NASIL HAZIRLANIR

3 bardak suyun içine 3 tatlı kaşığı meyan kökü karıştırılıp, 20 dakika kadar kaynatılır. Daha sonra kısık ateşte 10 dakika kadar da kaynatılmaya devam edilir ve soğuduktan sonra meyan kökü çayı servise hazırdır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal