Mevsim Geçişlerinde Uyku Bozukluğuna Dikkat! Biyolojik Saatinizi Oluşturun

Uyku düzeninizin dengesizliğinden ve kalitesizliğinden yakınıyorsanız mevsim geçişlerinin buna sebep olduğunu unutmayın. Kendinize oluşturacağınız biyolojik saatle hem daha iyi uyumuş hem de depresyon belirtilerini ortadan kaldırmış olursunuz.

24.08.2019-11:21 - (Son Güncelleme: 24.08.2019-11:01) Mevsim Geçişlerinde Uyku Bozukluğuna Dikkat! Biyolojik Saatinizi Oluşturun

Uykusuzluk hissiyatı yaşamadan fiziksel ve zihinsel zindelikle uyanılan zaman dilimi birey için normal uyku zamanı olarak belirlenebilir. Ancak belli bir uyku süresi belirlemek gerekirse, yetişkinler için 4-11 saat, yeni doğanlar için ise 16-18 saat yeterli süredir. 

UYKU DÜZENİ OLUŞTURUN

Sonbahar ve kış mevsimlerinde güneş ışığına maruz kalınca zamanın kısalmasına bağlı olarak melatonin salınımında farklılıklar yaşanır. Bu da hem uyku- uyanıklık sisteminde, hem de duygu durumunda değişimlere neden olabilir. Depresif ruh hali ile beraber uykuya dalma ve uykuyu sürdürme zorlukları yaşanır. Gündüz aşırı uykulu melatonin hormonunun azalmaya başlamasıyla yaşanan uykusuzluğa, serotonin eksiklği de eklenince sonbaharda vücudun bağışıklık sistemi giderek zayıflar. Bu nedenle nezle, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar da ortaya çıkar.

Aynı sebeple var olan diğer hastalıkların da seyri kötüleşebilir. Hormonal yapıda oluşan tüm bu değişiklikler, mevsimsel geçişlerdeki uyku düzenini oluşturmak için büyük önem taşır. Bu sebeple uyku düzenini oturtabilmek adına gece saatlerinde uyumak, gündüz saatlerinde ise uyanık kalmak önemlidir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal