Metabolizmayı Hızlandırma Yöntemleri!

Metabolizmayı hızlandırmak için yapmanız gerekenler nelerdir? En etkili yiyecekler hangileri? En doğal yöntemler hangileri? gibi hayati önem taşıyan soruların doğru ve yeterli cevapları için haberimizin detayına bakabilirsiniz.

06.04.2018-13:32 - (Son Güncelleme: 06.04.2018-14:22) Metabolizmayı Hızlandırma Yöntemleri!

Metabolizmayı hızlandırmak için yapmanız gerekenler nelerdir? En etkili yiyecekler hangileri? En doğal yöntemler hangileri? gibi hayati önem taşıyan soruların doğru ve yeterli cevapları için haberimizin detayına bakabilirsiniz. İşte o yöntemler;

METABOLİZMAYI HIZLANDIRAN YÖNTEMLER

Her öğünde mutlaka protein almak,

Yemeklerdeki besin maddelerini sindirmek, depolamak ve hücrelere taşımak için harcadığımız bir miktar kalori vardır. Bu nedenle yemek yemek metabolizmamızı birkaç saatliğine hızlandırır.

Su içmek,

Güçlü bir metobozlizma istiyorsanız günde en az 8 bardak su tüketmemiz gerekiyor. En etkili yöntemlerden biride suyu yemek ile birlikte içmek. Bir bilimsel çalışmada yemeklerden önce yarım litre su içen aşırı şişman kişilerin, su içmeyenlere göre %44 daha fazla kilo verdiği tespit edilmiştir.

Yeterli miktarda omega 3 almak,

Omeğa 3 kan şekerini dengeler, iltihap giderici etkisiyle metobolizmayı düzenler. Eğer omega 3 takviyesi almayı düşünürseniz; tavsiye edilen omega 3 miktarı günlük 1000 ile 2000 mg arasıdır.

Yeşil çay tüketmek,

Yeşil çay metobolizmayı %4 ile 5 arası hızlandırdığını göstermektedir. Bu çay türleri bedende tutulan yağları serbest yağ asitlerini dönüştürerek yağ yakma hızını ile 17 arası arttırmaktadır.

Yeterli miktarda uyumak,

Obezite riskini ciddi oranda arttırır. Bunun nedenlerinden bir tanesi uykusuzluğun metabolizmayı olumsuz yönde etkilemesidir. Uykusuzluk ayrıca kan şekerini ve insülin direncini arttırarak tip 2 diyabete neden olur.

Kahve içmek,

Araştırmalar kahvede bulunan kafeinin metabolizmayı %3-11 arası hızlandırdığını gösteriyor. Aynı yeşil çay gibi kahve de metabolizmayı hızlandıran bir içecektir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal