Metabolizma Nedir, Metabolizma Neden Yavaşlar?

Kilo vermek isteyenlerin en çok sorun yaşadığı durumlardan biri metabolizma kaynaklı durumlardır. Bizde sık aratılan metabolizma nedir? Metabolizma neden yavaşlar? İşte merak edilen soruların cevapları….

16.05.2018-18:00 - (Son Güncelleme: 12.08.2021-11:46)

Metabolizma nedir nasıl çalışır, metabolizma nedir kısaca, metabolizma neden yavaşlar, metabolizma nedir kısaca tanımı, metabolizma hızlı çalışırsa ne olur konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

METABOLİZMA NEDİR?

Sıkça merak edilen metabolizma nedir sorusunu kısaca cevaplamak gerekirse, canlı organizmaların yaşam faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirmeleri için gerçekleşen bir kimyasal tepkimedir. Birçok etken metabolizma hızını etkilemektedir. Bunların başında hormonal değişimler yer almaktadır. En sık metabolizma ya etki eden hormonal durumların başında, gebelik, aşırı kilo almaya bağlı değişimler, aşırı kilo verme, menopoz, andropoz gibi dönemlerde metabolizmada da değişimler olur.

Metabolizma hızı yaşam koşulları ile doğru orantılıdır. Beslenme şeklinizden, düzenli uykuya kadar birçok şey metabolizma hızınız direk etkiler. Bir diğer etken ise yaş ve cinsiyet unsurudur. Gençken metabolizma daha hızlıdır ve kilo alıp vermek daha kolaydır. Kişiler yaşam şekillerini değiştirerek, metabolizma hızlarını arttırabilirler.

Beslenme şeklinin metabolizmayı etkilediğinden yukarıda söz ettik. Aslında metabolizma vücudun enerji için harcadığı kaloridir. Genetik faktörler haricinde ki her durum müdahaleler ile düzeltebilir. 

METABOLİZMA HIZLI ÇALIŞIRSA NE OLUR?

Metabolizmanın yavaş çalışması halinde kilo alımına neden olur. Eğer metabolizma hızlı çalışır durumda ise yağ yakımına yardımcı olur ve kilo alınmasına engel olur.

METABOLİZMA NEDEN YAVAŞLAR?

Çoğu zaman uygulanan yanlış diyetler sonucunda metabolizma zayıflar bu nedenle kilo vermek zorlaşır. Bu durum sonucunda kilo vermek yerine, vücudun kilo almaya yatkınlığı artar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal