Menopozlular Bile Hamile Kalabilir! Yumurta Dondurma Yöntemi

Geç evlenen ve menopoza giren kadınların en büyük derdi çocuk yapmak şüphesiz. Ancak her geçen gün gelişen tıp buna da bir çare buldu.

15.07.2019-15:43 - (Son Güncelleme: 15.07.2019-16:16) Menopozlular Bile Hamile Kalabilir! Yumurta Dondurma Yöntemi

"Çocuk yapmak için hiçbir zaman geç değildir" mottosuyla tıp dünyası artık yumurtalık dondurma yöntemi ile herkesi çocuk sahibi yapıyor. İşte, yumurtalık dondurmaya dair her şey...


YUMURTALAR -196 DERECEDE DONDURULUYOR

Günümüzde artık dondurulmuş yumurtaya uygulanan tüp bebek yöntemleriyle oldukça başarılı gebelik oranları elde edilmiş durumda. Yumurta dondurma yöntemi kadının yumurtalıklarından yumurta toplama iğnesiyle alınan olgun yumurtaların ileriki senelerde çocuk sahibi olunabilmesi için oldukça özel dondurma yöntemleriyle dondurulup saklanmasıdır. Kadında âdetin başlamasından sonra, ortalama 10 gün kadar hormon tedavisi yapılmaktadır. Bu tedavi sonucunda hazırlanan yumurtalar, laboratuvarda -196 derece sıvı azot içeren özel tanklarda vitrifikasyon yöntemi sayesinde dondurulmaktadır.


HAMİLE KALMAK İMKANSIZ DEĞİL

Yumurta dondurma uygulaması yaklaşık 12 ila 16 gün arasında tamamlanmaktadır. Yumurtaların doldurulmasından sonra belirli bir muhafaza zamanı yoktur. Yumurtaların gerekli olması halinde çözdürülmesi ile hamilelik istenilen sürede elde edilmektedir. Bunun yanı sıra farklı vakitlerde kullanabilmek üzere gruplar şeklinde yumurtaların dondurulma işlemi de yapılabilmektedir. Dondurulan yumurtalar sonraki bir tarihte kullanılacağı döneme kadar saklanmaktadır. Bu işlem sayesinde menopoz döneminde hamile kalmak artık imkansız değil. Geç evlilik ve kariyere bağlı nedenlerle menopoz dönemindeki kadınların çocuk sahibi olamama düşüncesi tarihin tozlu sayfalarındaki kendine yer buldu.


Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağıya kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal