Menopoz Döneminde D Vitamininin Önemi

Son zamanlarda değişen yaşam şartları, alışkanlıklarımız, kapalı mekanlarda daha sık zaman geçirme, güneş ışığından yeterince faydalanmamak ve beslenmeyle ilgili yapılan hatalar D vitamini eksikliğine sebep oluyor. D vitamini eksikliği en çok kadınlarda görülüyor.

26.02.2019-11:58 - (Son Güncelleme: 26.02.2019-11:52) Menopoz Döneminde D Vitamininin Önemi

Son zamanlarda değişen yaşam şartları, alışkanlıklarımız, kapalı mekanlarda daha sık zaman geçirme, güneş ışığından yeterince faydalanmamak ve beslenmeyle ilgili yapılan hatalar D vitamini eksikliğine sebep oluyor. D vitamini eksikliği en çok kadınlarda görülüyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Göçmen, D vitaminin kadınlar üzerine etkileri hakkında bilgi verdi. İşte detaylar...

Hayati Önem Taşır

Bazı vitamin eksiklikleri bariz sorunlara yol açmasa da, D vitamini eksikliğinde büyük problemler yaşanabilir. Bu sebebple D vitamini vücut için hayati önem taşır. D vitamini eksikliği kadın hastalıkları ve doğum konusunda da kendini göstermektedir. Hamilelik döneminde anne ve çocuk sağlığı için D vitamini kullanımı oldukça önemlidir.

Menopoz Döneminde D Vitamininin Önemli

Son yıllarda infertiliteden, kilo vermeye kadar birçok sorunda D vitamini önerildiği bilinmektedir. Ancak D vitamininin infertiliteye etkisi de kesin kanıtlanmış değildir. “D vitamini eksikliği kansere yol açar” demek bireyleri paniğe sokmaktadır. Kanserle ilişkisinden ziyade D vitamininin kemik yapısında önemli etkileri bulunur.

Özellikle menopoz ve sonrası dönemde kemik yapısının sağlıklı olması açısından D vitamini oldukça önem taşır. Menopoz sürecinde D vitamini eksikliği sebebiyle en küçük bir düşme sorununda bile kemik kırılması, boy kısalması gibi sorunlar yaşanmaktadır. Bu nedenle gerek beslenmekle, gerek güneş ışığı almakla bunlar yetersiz gelirse de uygun oranda D vitamini takviyesi verilmektedir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal