Meme Kanseri Riskini Yarı Yarıya İndirin!

Kadınların her yaşta yaşadığı meme kanseri yer yıl yüzlerce kadının moralini bozuyor. Meme kanseri ihtimalini yarı yarıya indirmek için nasıl bir yol izlenmelidir?

14.12.2019-14:29 - (Son Güncelleme: 14.12.2019-14:20)

 Meme kanseri ihtimalini yarı yarıya indirmek için nasıl bir yol izlenmelidir? Kadınların her yaşta yaşadığı meme kanseri yer yıl yüzlerce kadının moralini bozuyor.

MEME KANSERİ RİSKİNİ AZALTIN

Anastrozol ancak menopoz sonrasında kullanılabilir. Zira genç kadınlarda östrojen hormonu üretimini engelleyemiyor. Bu ilaç, meme kanseri teşhisi konduktan sonra tedavide de kullanılıyor: Ancak araştırmalar ilacın kanser oluşumunu engellemede de etkili olup olmadığını tespit etmeye çalışıyor. Önceki araştırmalar Anastrozol ilacını 5 yıl boyunca alanlarda meme kanseri riskinin yarı yarıya azaldığını ortaya koymuştu. 

3 bin 864 kadın üzerinde yapılan yeni araştırmalar ise ilaç tedavisine son verildikten 7 yıl sonra bile kanser oluşumunu yüzde 49 azalttığını gösteriyor.

Yani ilacın etkisi yıllar sonra bile devam ediyor. Araştırmanın sonuçları Lancet tıp dergisinde yayımlandı ve Texas'daki San Antonio Meme Kanseri Sempozyumu'nda tıp dünyasına sunuldu.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal