Meğer Tuvalette Yanlış Oturuyormuşuz! Klozet Kullanmanın Zararlarına İnanamayacaksınız!

Daha önce hiç tuvalette doğru oturup oturmadığınızı sorguladınız mı? Aslında çok da önemsemediğimiz bu durum bağırsak kolon sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Özellikle klozetlerin hayatımıza girmesiyle azalan alaturka tuvaletlere geri mi dönüyoruz? İşte merak ettikleriniz.

10.06.2019-12:54 - (Son Güncelleme: 10.06.2019-12:55)
Alaturka tuvaletler kimileri tarafından hijyen açısından kesinlikle benimsenmese de, çömelerek tuvalet yapmak  sindirim sistemi için çok daha sağlıklı.
 
KLOZETİN ALTINA TABURE KOYUN  
 
Elbetteki klozetlerden tamamen vazgeçmeniz şart değil. Bunun için yapacağınız şey aslında oldukça basit. Bir tuvalet taburesi alarak bunu ayaklarınızın altına koyun ve dizleriniz kollarınızın altında kalsın. Böylece çömelme pozisyonu almış olacaksınız.
Tuvalette oturarak boşaltım yapmak aslında insan doğasına ters bir durum. Klozete oturduğunuz zaman boşaltım organı kalın bağırsak yani kolon, kolonun sol yanında yer alan ve tuvaletimizi tutmamızı sağlayan puborectalis kası ile sıkıştırılıyor.
 
Tuvalette oturmak bu kası rahatlatsa da çömelmek bu kası ve kolonu eşit seviyeye getirip kolonun sıkışmadan daha geniş hale gelmesine ve boşaltımın daha hızlı ve rahat olmasını sağlar. Kolon kanseri, inflamatuvar bağırsak hastalığı, fıtık, apandisit ve hemoroid gibi hastalıklar %90 oranında yanlış tuvalet kullanım alışkanlığı nedeniyle gerçekleşiyor.
 
ÇÖMELEREK TUVALET YAPMANIN FAYDALARI
 
* Kolon kanserine sebep olan dışkılama tembelliğini önler
* Boşaltımın daha çabuk ve rahat olmasını sağlar.
* Rahmin, pelvik tabanının, prostat sağlığının, idrar tutmanın ve cinsel işlevlerle ilişkisi olan pelvik sinirleri kontrol altında tutarak koruma sağlar. 
* Klozete oturduğunuzda 90 derecelik bir açı oluşur ancak bu açı 35 derece olmalıdır. Bu karın boşluğundaki baskının doğru yerde birikmesini sağlar ve boşaltımı kolaylaştırır. 
* Kolon kanseri, inflamatuvar bağırsak hastalığı, fıtık, apandisit ve hemoroid gibi ciddi rahatsızlıkların oluşma riskini engeller.
 
 
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.
 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal