Meğer Her Şeyin Devası Buymuş

Yapılan araştırmalar uskumrunun en yararlı balıklardan biri olduğunu belirtiyor. Dr. Öğretim Üyesi İlkay Gök, uskumru tüketimine dair tavsiyelerde bulunuyor.

12.11.2019-09:56 - (Son Güncelleme: 12.11.2019-09:54)

Balık sezonunda uskumru hakkında pek çok yarar ortaya çıkıyor. Pek çok faydası olan uskumruyu tüketmek için uzmanlar tavsiye ediyor.

USKUMRUNUN FAYDALARI

Bilimsel çalışma sonuçları uskumrunun oldukça yüksek oranda omega-3 barındırdığını gösteriyor. Uskumruda omega-3, omega-6 oranı yaklaşık yüzde 10. Bu yüksek oran kalp sağlığı ve kanser benzeri önemli pek çok hastalıktan koruyor. Dr. Öğretim Üyesi İlkay Gök, "Somon, hamsi ve istavrite nazaran uskumrunun omega-3 miktarı oldukça daha yüksek. En yağlı olduğu kış aylarında, özellikle kasım-aralıkta doğal omega-3 için uskumru yiyin. Unutkanlığı olanlar, yaşlılar, çocuklar, sınava hazırlanan öğrenciler, kalp hastalığı olan hastaların şifa niyetine bol bol uskumru tüketmeli. Uskumru bedenimiz için gerekli vitamin ve mineralleri barındırır. Yağda çözünen vitaminler A, D, E ve K’nın yanında yüksek oranda niasin, B1, B2, B6, B12 vitaminleri, kolin vitaminleri yer alır. 100 gr uskumru bedenimizin ihtiyacı olan B12 vitaminin yüzde 145’ini, D vitamininin yüzde 90’ınını ve niasinin yüzde 45’ini sağlar.” şeklinde konuştu.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal