Meğer Canımız Bu Yüzden Çikolata Çekiyormuş!

Hepimizin canı zaman zaman çikolata çekebilir. Bazen diyet programlarına bile eklenen çikolatanın karşı konulamaz lezzetinden mahrum kalmak istemeyiz. Peki insanın canı neden çikolata çeker? Çikolata yemek neye iyi gelir? Gelin birlikte bakalım.

30.10.2019-13:38 - (Son Güncelleme: 30.10.2019-13:22)

Bazen bir ödül bazen de gün rutini... Çikolata yemek için bahane çok. Çikolata yeme isteğinizin neyden kaynaklandığını hiç düşündünüz mü? Canımız neden çikolata çeker gelin birlikte bakalım.

NEDEN ÇİKOLATA YEMEK İSTERİZ?

Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Lorraine Kearney bu durumu şöyle açıklıyor: "Öğünler arasında fazla boşluklar bırakılınca kan şekeriniz düşüyor ve enerjiye gerek duyuyorsunuz. Tatlı yiyecekler enerji seviyenizi hızlı olarak yükselttiği için ister istemez şekerli yiyecekler istiyoruz. Fakat bu durumda çikolata yemek iyi bir seçenek değil. Hızlı olarak yükselen enerji, aynı hızla düşecek ve daha çok tüketmek isteyeceksiniz.

Magnezyum eksikliği

 Çikolata bu mineral bakımından zengin bir besin. Küçük bir kare çikolatada 41 miligram magnezyum var. Kadınların günde ortalama olarak 320 gram magnezyum alması lazım.  Kas ağrısı, kaygı ve uykusuzluk gibi şeyler yaşıyorsanız bir doktora başvurup magnezyum seviyenize baktırınız.

Fazla stres

Kearney bu durumda çikolatayı yemeyi şöyle açıklıyor: "Bir karbonhidrat dilimize değdiğinde, dopamin salgılıyoruz ve beynimizin ödül ve zevk ile tetiklenen kısmı uyanıyor. Gözümüzün döndüğü o an çikolata yiyerek her şeyi unutuyoruz fakat bu çok kısa sürüyor. Tekrar mutluluğu arıyoruz."

Alışkanlık

Her gün muhakkak çikolata ya da çikolatalı bir şey yiyor musunuz? Bu bir alışkanlık. Artık ihtiyacınız olduğu için değil, rutininiz olduğu için tüketiyorsunuz. Bundansa acilen sağlıklı bir atıştırmalıkla geçiştirmelisinız.

Malum dönem

Araştırmalar gösteriyor ki kadınların yüzde 50'si adet dönemi yakllaşırken çikolata krizi yaşıyor. Bunu açıklayan hiçbir biyolojik gerçek olmasa da  bu dönemde düşen enerjiyi yükseltmek ve biraz daha mutlu hissetmek için çikolataya koşuyoruz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal