Maydanozun Bilinmeyen Mucizevi Faydaları!

Faydaları saymak ile bitmeyen maydanoz düşündüğümüzden daha sağlıklı ve yararlı bir besindir. Peki, maydanozun faydaları nelerdir? Maydanoz neye iyi gelir? Detaylar haberimizde...

21.11.2017-15:01 - (Son Güncelleme: 08.01.2022-08:49)

Faydaları saymak ile bitmeyen maydanoz düşündüğümüzden daha sağlıklı ve yararlı bir besindir. Kilo kaybından, astım hastalığına kadar pek çok rahatsızlığa iyi gelen maydanoz oldukça yarar sağlayıcıdır. 

Kan basıncının düzenli işlemesi birçok hastalığa engel olmaktadır. Günümüze tüketilen bazı gıdalar kan basıncını olumsuz yönde etkileyerek kötü sonuçlara neden oluyor. Bol bol maydanoz tüketerek kan basıncınızı dengeleyebilir olası kalp ve damar rahatsızlıklarına karşı önlem alabilirsiniz. 

KALP KRİZİ RİSKİNİ ÖNLÜYOR!

- Kalp sağlığına iyi gelen maydanoz damarlarımızda biriken fazla amino asitleri vücuttan atmaya yardımcı olur. Damarlarda olması gerekenden fazla biriken bu amino asitler zamanla felç, kalp krizi gibi kritik rahatsızlıklara neden olur. Maydanoz ile kalp krizi riskini önleyebilirsiniz.

- Oldukça fazla lif ve vitamin içeren maydanoz çeşitli kilo verme listelerinin başında ilk sırada yer alır. Metabolizmayı çalıştırıp ödem attıran maydanozun suyunu düzenli tüketerek fazla kilolarınızdan ve vücudunuzda biriken sudan kurtulabilirsiniz.


- Çeşitli araştırmalar gösteriyor ki maydanozun içerisinde bulunan çeşitli antioksidanlar idrar yolları enfeksiyonuna iyi geliyor. İdrar yollarında iltihaplanma olan bu rahatsızlığı maydanoz suyu ile giderebilirsiniz.

- Maydanoz serbest radikaller için çok etkili doğal bir ilaçtır. Ciltte oluşan çeşitli rahatsızlıklara karşı etkili olan maydanoz cilt sağlığı içinde çok yararlı bir besindir.

ROMATİZMA AĞRILARI İÇİN BİREBİR!

- Maydanozun içeriğinde bulunan C, B12, K ve A vitaminleri ile kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. Romatizma ve eklem ağrılarına da iyi gelen maydanoz sağlıklı bir sinir sistemi için oldukça faydalıdır.

- Maydanozun içeriğindeki bol lif ve vitaminler ile sindirim sistemine yararlı bir besindir. Oldukça güçlü bir enfeksiyon ve iltihap söktürücü olan maydanoz kabızlığa da çok iyi gelir.

- Maydanoz suyunu kaynatıp saçınıza uyguladığınızda içeriğindeki birçok sağlıklı esansiyel yağları da derinize ve saçlarınıza geçirmiş olursunuz.

MAYDANOZUN BESİN DEĞERİ

Düşük kalorili bir sebze olan maydanoz, A, C ve K vitaminleri başta olmak üzere pek çok yararlı besin maddesi içermektedir.

100 gram maydanozun besin içeriği şu şekildedir:

- Kalori: 36 kcal

- Protein: 2.9 gr

- Yağ: 0.79 gr

- Karbonhidrat: 6,3 gr

- Lif: 3.3 gr

- A vitamini: 421 mcg

- C vitamini: 133 mg

- K vitamini: 1640 mcg

- Kalsiyum: 138 mg

- Demir: 6.2 mg

- Magnezyum: 50 mg

- Fosfor: 58 mg

- Potasyum: 554 mg

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal