Mavi Su Saç Çıkartıyor Mu?

Saç dökülmesi sorunu yaşayan insanların son zamanalar da başvurduğu mavi su saç serumu bazı bitki karışımından meydana gelen saç ürünüdür. Peki, mavi su gerçekten saç çıkartıyor mu? Detaylar haberimizde…

22.01.2020-17:10 - (Son Güncelleme: 28.01.2020-14:06)

Mavi suyun içinde saç dökülmesini engellediği var sayılan birçok içerik bulunuyor. Bunların başında atkuyruğu bitki, beyaz bakla, çentiyan kökü gibi içerikler gelir. Ancak mavi su içerisinde bulunan bu maddelerin ne kadar doğal olduğu, hatta bu maddelerin gerçekten içerisinde olup olmadığı tartışılan bir konu.

MAVİ SU HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Mavi suyun asıl görevinin, saç köklerini güçlendirerek saçların daha sağlıklı ve gür çıkmasını sağlamak olduğu iddia ediliyor. Saçları zayıf çıkan, seyrek olan veya bölge bölge boşluklar olan kişiler mavi su spreyinin işe yarayacağını düşünerek satın alıyorlar. Fakat mavi su kullanan kişilerin yorumlarına baktığımızda bazı kişilerin saç derisine hasar verdiğini, cildin alerjik reaksiyonlar gösterdiğini görüyoruz. Mavi suyun içerisindeki içerikler orijinal olsa dahi bu maddeler saç derisinde hassasiyet, kaşıntı, kızarıklık, pul pul dökülmeler gibi reaksiyonlara neden olabiliyor. Mavi su ile ilgili unutulmaması gereken en önemli nokta her kişideki saç dökülmesinin sebebinin farklı olmasıdır. Hormon problemi, genetik, çevresel faktörler, yanlış şampuan kullanımı veya ilaç kullanımı gibi farklı farklı etkenler saç dökülmesini tetikler. Bu nedenle mavi su gibi saç çıkartıcı spreylerin içeriğindeki maddelerin doğal olduğundan tam olarak emin olmadan bu ürünün kullanılmaması öneriliyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal