Maske ve Sosyal Mesafeye Alışmak İçin Yapılabilecekler

Coronavirüs salgını dünya genelinde yüz binlerce kişinin ölümüne neden oldu. Buna rağmen birçok kişi gerekli önlemleri almayarak hem kendi dağlıklarını hem de temas ettikleri herkesin sağlığını tehlikeye atıyor. Peki, pandemi sürecinde maske ve sosyal mesafe alışkanlığı kazanmak için ne yapmak gerekir?

08.08.2020-11:44 - (Son Güncelleme: 08.08.2020-11:41) Maske ve Sosyal Mesafeye Alışmak İçin Yapılabilecekler

Coronavirüs mücadelesinin devam ettiği bugünlerde birçok kişi ölümcül bir salgın yokmuş gibi dikkatsiz bir şekilde davranmaya devam ediyor. Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulmadığını belirterek, önemli tavsiyelerde bulundu. İşte detaylar…

BU DURUMU KABULLENMEMİZ GEREKİYOR

Hemen herkes bu sürecin atlatmayı ve daha rahat bir şekilde hareket etme hayali kuruyor. Ancak ruh sağlığımız için virüsün tedavisinin ne zaman bulunacağını düşünmek yerine, bu durumu kabullenip yaşam tarzımızı buna göre şekillendirmemiz gerekiyor.

KURALLARI UYMAYANI UYARIN

Birçok kişi ülkemizde virüs ortaya çıktığı günden bu yana ciddi önlemler alarak bu önlemleri yaşamının bir parçası haline getirdi. Ancak toplumda insanların birçoğunun da maske, sosyal mesafe ve kişisel hijyen kurallarına uymadıklarını ve her geçen gün kuralları ihlal ederek daha rahat bir şekilde davrandıklarına şahit oluyoruz.

Tüm kurallara riayet eden kişilerin zaman zaman uymayan kişilere karşı suçlayıcı söylemlerde bulunduğunu duyuyoruz. Ancak bu durum gereğinden fazla gerginlik yaşanmasına neden oluyor. Birbirimizi uyarmanın nedeni güvenli ortamı oluşturmak, virüse karşı korunmak ve bu durumu ciddiye almak olmalı. Kurallara uymayan kişileri sakin ve nazik bir diller uyarmak bu bilincin gelişmesine daha fazla katkı sağlayacaktır.

ALIŞKANLIKLARINIZI DEĞİŞTİRİN

Yıllar içerisinde edindiğimiz bir alışkanlık, kendimizi korumak için uyguladığımız adımlar var. Bu kurallar hayatımızın önemli bir parçası. Bu kuralları yargılamadan, dikkatli bir şekilde uygulamamız gerekir. Aslına bakılırsa maske ile yaşamak bu duruma benziyor. Maskenin günlük yaşamımızın bir parçası olduğunu ve sadece kendimizi korumak için değil, aynı zamanda sevdiklerimizi korumak için de kullanmamız gerektiğini unutmamalıyız.

TEHLİKEYİ HAFİFE ALMAYIN

Normalleşeme sürecine geçtiğimiz bu günlerde eski yaşantımıza devam edeceğimiz düşüncesi son derece yanlıştır. Çünkü hala devam eden ve henüz tedavisi bulunmayan bir hastalıkla karşı karşıyayız. Bu süreci normalleşme olarak adlandırmak yerine virüs ile yaşamaya alışma süreci olarak görmemiz daha faydalı olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal