Maske, Kovid-19'a Karşı Aşıdan Daha Garantili

Uzmanlar, maskenin koronavirüse karşı korumasında çok net bilimsel kanıtları olduğunu belirterek, aşıdan daha garantili olabileceğine işaret ediyor.

17.09.2020-09:09 - (Son Güncelleme: 17.09.2020-09:03) Maske, Kovid-19'a Karşı Aşıdan Daha Garantili

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Robert Redfield, ‘Maskenin işe yaradığına ilişkin çok net bilimsel kanıtlarımız var, hatta şunu bile söyleyebilirim, yüz maskesi Kovid-19'a karşı korunmamız noktasında aşıdan daha garantili’ dedi.

ABD Kongresinde yapılan oturuma katılan CDC Direktörü Redfield, ABD'nin Kovid-19 salgınına karşı son dönemde geldiği nokta hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Salgının ABD genelinde ciddi şekilde etkisini devam ettirdiğini ve aşı bulunsa dahi bunun bir gecede salgını bitirmeyeceğini vurgulayan Redfield, virüsün bulaşmasını engellemek için tedbirlerin önemine dikkat çekti.

Redfield, yüz maskelerinin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, ‘Maskenin işe yaradığına ilişkin çok net bilimsel kanıtlarımız var, hatta şunu bile söyleyebilirim, yüz maskesi Kovid-19'a karşı korunma noktasında aşıdan daha garantili’ şeklinde konuştu.

Aşının herkeste aynı oranda etki etmeyeceğine dikkat çeken Redfield, maskenin ise doğru kullanan herkesi büyük oranda koruyacağını belirtti.

CDC Direktörü, ‘Bu yüz maskeleri şu an elimizdeki en önemli ve güçlü kamu sağlığı aracı ve tüm Amerikalıların bu maskeleri kullanmalarını şiddetle tavsiye etmeye devam edeceğiz’ değerlendirmesinde bulundu.

ABD’de koronavirüs kaynaklı 200 binden fazla kişi yaşamını yitirirken, Kovid-19'a en fazla kurban veren ülkeler arasında en üst sıraya yerleşti. Ülkedeki vaka sayısı ise 6 milyon 815'in üzerinde.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal