Maske ile Koronavirüs'ü Hafif Atlatmak Mümkün

Dünya Sağlık Örgütü, Kovid-19 ile mücadelede maske takımının ağız, burun ve çeneyi kapatacak biçimde olmasında ve yanlardan hava alınacak bir boşluk olmaması gerektiğini dikkat çekiliyor. 

30.09.2020-15:58 - (Son Güncelleme: 06.09.2021-16:26) Maske ile Koronavirüs'ü Hafif Atlatmak Mümkün

Dünya Sağlık Örgütü maske takarken ağız, burun ve çenenin tam anlamı ile birlikte kapatılarak takılması gerektiğini ve bu maskenin yanlarında hava girebilecek herhangi bir boşluğun olmaması gerektiği uyarısında bulundu. Bilim insanları, Kovid-19'dan korunma maksadıyla maske takarken özellikle de burnun açıkta bırakılmasının, maske takılmamasıyla tamamen eş değerde bulunduğunu ifade etti. Ek olarak yapılan açıklamalarda, maskeyi takmanın ardından maskeye dokunulmaması gerektiği ve çıkarılırken de ellerin iyi bir şekilde yıkanması gerektiği ifadeleri yer alıyor.

FAYDASI OLMAZ

Kanada'da Toronto Ryerson Üniversitesi'nden epidemiyolojist Prof. Tim Sly, yeni tip koronavirüs salgını ile mücadelede maske takmanın hayati önem taşıdığını ifade etti. Prof. Tim Sly, 'Ancak gerektiği gibi takılmalı. Yoksa hiçbir faydası olmaz. Bir anlamda yasak savmak için takılmış olur.' sözleri ile birlikte doğru kullanım gerektiğini vurguladı.

Enfeksiyon kontrol uzmanı olan epidemiyolojist Colin Furness da burnu kapatmadan maske takılması eğiliminin gün geçtikçe yaygınlaştığını vurgulayarak, 'Burnu açıkta bırakmakla maske takmamak arasında fark yok.' açıklamasında bulundu. Uzman kişiler maskelerin özellikle de konuşurken çıkarılmasının yanlış olduğunu ve boyun bölgesinde ya da kulağa asılı bir şekilde durmaması gerektiğini de dikkatleri çekiyor. Yeni tip koronavirüsün, ağız ve burundan yayılan çok küçük damlacıkların yine ağız ve burundan solunması yolu ile bulaştığı da unutulmamalı. 

MASKE, KORONAVİRÜSÜN HAFİF GEÇİRİLMESİNİ SAĞLAR

Maskenin bu dönem içerisinde önemine değinen Prof. Sly, 'Araştırmalar, maske takmanın virüse karşı 2-3 kat daha fazla koruma sağladığına ve hastalık taşıyan kişinin virüsü yaymasının önlenmesinde çok daha etkili olduğuna işaret ediyor.' ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz hafta içerisinde ABD'de California Üniversitesi tarafından yayınlanan bir araştırma, maske takmanın Kovid-19'u daha hafif atlatmaya olanak sağlayabileceğini de açığa çıkarmış durumda.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal