Mantarın Faydaları Nelerdir? Mantar Neye İyi Gelir?

Önemli besinlerle dolu olan mantarın, kalorisi oldukça düşüktür, mükemmel bir lif ve protein kaynağıdır. Aynı zamanda B vitaminleri, selenyum, potasyum, bakır ve D vitamini gibi birçok önemli besin sağlar. Peki, mantarın faydaları nelerdir? Mantar neye iyi gelir? Detaylar haberimizde…

24.02.2020-14:57 - (Son Güncelleme: 24.02.2020-14:19) Mantarın Faydaları Nelerdir? Mantar Neye İyi Gelir?

Mantarların sağlığa faydaları arasında kilo vermeyi kolaylaştırma, yüksek kolesterol seviyelerinden kurtulma ve diyabet bulunur. Mantarlar zengin bir lif kaynağıdır. Aynı zamanda mantarın içeriğinde bulunan selenyum, C vitamini ve D vitamini bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcıdır. İşte mantarın diğer faydaları…

MANTARIN FAYDALARI NELERDİR?

Anti-Kanser

Mantarlar iyi bir selenyumun kaynağıdır. Yapılan araştırmalar, selenyum mineralinin antikanser, antioksidan ve antienflamatuvar olduğunu göstermektedir. Bu da kanser oluşumu, kalp hastalıkları, tiroid hastalığı ve bilişsel düşüş riskini azaltmada oldukça etkilidir.

Kolesterolün Düşürülmesine Yardımcı Olur

Genel olarak, mantarlar kolesterol içermezler fakat aynı zamanda iyi bir kitin ve beta-glukan kaynağıdırlar, bu da kolesterolü düşüren liflerdir.

Kemik Sağlığını Artırabilir

Pişmiş mantarın tek bir porsiyonu; günlük olarak önerilen ve kemikleri korumak için gerekli temel vitamin olan bakırın üçte birini sağlayabilir. Aynı zamanda, kalsiyumun emilimini sağlayarak kemiklere yardımcı olan D vitamini kaynağıdır.

Genç Kalmaya Yardımcı Olur

2017 yılında yapılan bir çalışmaya göre, mantarda yüksek oranda ergotiyonin ve glutatyon adı verilen iki antioksidan bulunuyor. Bu antioksidanlar bir arada bulunduğunda, vücudun yaşlanmasına neden olan fizyolojik strese karşı korumak için çok sıkı çalışırlar.

Beyninizi Koruyabilir

Söz konusu iki antioksidan (ergotiyonin ve glutatyon), Parkinson ve Alzheimer'ın önlenmesine de yardımcı olabilir. Araştırmacılar, gelecekte nörolojik hastalık riskini azaltmak için günde en az beş adet mantar yemeyi tavsiye ediyorlar.

Enerji Kaynağı

Mantarlar B vitaminleri açısından oldukça zengindir: riboflavin (B2), folat (B9), tiamin (B1), pantotenik asit (B5) ve niasin (B3). Bunlar, vücudun, tükettiğimiz yiyeceklerden faydalanmasına ve vücudun her yerine oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerinin üretilmesine yardımcı olur.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Antioksidan bakımından zengin olan mantar vücudun direncini artırdığı için hastalılara yakalanma oranını azaltır. Karaciğer, akciğer ve bağırsaklardaki toksinleri temizleyerek vücuttan atılmasını sağlar.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal