Lupus Hastalığı Nedir?

Lupus hastalığı yani kelebek hastalığı (SLE) , genç yaştaki kadınların başına gelen bir cilt rahatsızlığıdır. SLE hastalığının nedenleri nelerdir?

11.12.2019-12:04 - (Son Güncelleme: 11.12.2019-11:24)

SLE hastalığının tedavi yöntemleri nelerdir? Lupus hastalığı yani kelebek hastalığı (SLE) , genç yaştaki kadınların başına gelen bir cilt rahatsızlığıdır. 

LUPUS HASTALIĞI NEDİR?

SLE (sistemik lupus eritematozus rahatsızlığı), burun sırtından yanaklara doğru uzayan, güneşe maruz kalmakla artan kızarıklık, eklemlerde ağrı ve şişme, ateş, kilo kaybı gibi belirtiler gösteren, böbrek, akciğer, beyin, kalp, kemik iliği gibi birçok organı etkileyebilen önemli bir rahatsızlığıdır. Oluşum mekanizması; bağışıklık sisteminin kendi vücudumuza ait dokuları tanımada problemleri yaşaması ve kendi dokularımıza karşı savaş vermesidir. Yani SLE bir otoimmün hastalıktır.

SLE’nin gerçek sebebi bilinmemektedir. Ancak, eldeki veriler değerlendirildiğinde genetik, enfeksiyonlar, hormonlar, ultraviyole ışınları ve bazı kimyasal maddeler ile ilişkili olduğu düşünülmektedir. Bu etkenlerin etkisiyle, bağışıklık sistemi normal dışı işlevlerde bulunarak kendi dokularına karşı savaş vermeye başlamaktadır. Netice olarak SLE genetik olarak yatkın bkişileerde, bazı çevresel etkenlerin tetiklemesi ile beliren bir rahatsızlıktır.  

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal