Lokum Hangi Hastalığa İyi Gelir? Günde 4 Adet Lokum Yerseniz Ne Olur?

Bir çok besinin ham maddesinden yapılan ve özellikle kahve yanında vazgeçilmez bir lezzet olan lokum tam bir vitamin bombası! Severek yediğimiz lokumun ne gibi faydaları var? Hangi lokum hangi hastalığa iyi gelir? İşte bu tatlı besinin yararları.

08.06.2019-14:26 - (Son Güncelleme: 08.06.2019-13:24)

İçerdiği nişasta ve şeker yapıcı maddelerle tam bir enerji deposudur. Sağlık sorunlarının riskini azaltmak için uzmanlar, günde 5 tane vanilyalı veya kakaolu lokum tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor.  Ayrıca bilek burkulmalarına, darbe sonucu ödem toplayan bölgeye, yaralara ve çıban tedavilerinde doğal yöntem olarak tercih edilir.

GÜNDE 4 TANE LOKUM YERSENİZ...  

Lokum bilhassa sindirim sorunlarına iyi gelir. Aşırı yemek yemek sonrası yaşanan hazımsızlık için uzmanlar özellikle hindistan cevizi ile yapılan lokumu öneriyor.

- İçerdiği yüksek lif uzun süre tokluk hissi verdiği için diyetlerde rahatlıkla yenebilir. Metabolizmayı hızlandırır tuvalet alışkanlığını düzenler. Zengin maddeler sayesinde vücudun enerji miktarını yeniler.

Yapımında kullanılan besinler sayesinde protein zengini olan lokum, kemik gelişimi kas güçlendirmesine katkı sağlar. Günde tüketilen 4 adet lokum günlük protein ihtiyacının yüzde 25'ini karşılık gelir.

Kandaki şekeri artırdığı için diyabet hastaları tüketmeden uzmana danışmalıdır. Şeker hastası olmayanlar için tam bir mucize kan akışını artırarak kalp ve damar hastalıklarını önler.

- Cilde de çok fayda sağlar. Alternatif tıpta yaraların iyileşmesi ve ödem atılması için kullanılır. Herhangi bir darp esnasında deforme olan bölgeyi iyileştirir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal