Likopen Nedir, Likopen İçeren Besinler Nelerdir?

Likopen, meyvelere rengini veren karotenoit pigmentidir. Likopen, renk verici özellikte doğal bir kimyasaldır. Likopen içeren besinler hangileridir? Detaylar haberimizde…

29.02.2020-09:00 - (Son Güncelleme: 12.09.2021-14:33)

Likopen; Domates, karpuz ve pembe greyfurt vb. kırmızı ve pembe meyvelere rengini veren karotenoit pigmentidir. Likopen, renk verici özellikte doğal bir kimyasaldır.

100 gramında en çok likopen içeren yiyecekler:

 - Güneş altında kurutulmuş domates: 45.9 mg

-  Domates püresi: 21,8 mg

-  Guava: 5,2 mg

-  Karpuz: 4.5 mg

-  Taze domates: 3.0 mg

-  Konserve domatesler: 2,7 mg

-  Papaya: 1.8 mg

-  Pembe greyfurt: 1.1 mg

 - Tatlı kırmızı biber (pişmiş hali): 0,5 mg

GÜNLÜK LİKOPEN ALIMI NE KADAR OLMALI?

Günlük likopen için önerilen belirli bir günlük alım miktarı yoktur. Bazı araştırmalar, günde 8-21 mg arasında likopen alımının vücut sağlığı için faydalı olabileceğini göstermektedir. Gıdalardan doğal bir şekilde elde edilen likopeni tüketirken, her gıdada olduğu gibi aşırıya kaçmamakta fayda var.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal